Prof. Dr. Turhan, “Sağlık sistemi bir bütündür”

Ege’de “Eczacılık Günü” dolu dolu  kutlandı

Prof. Dr. Turhan, “Sağlık sistemi bir bütündür”

Özge Yıldırım-Seza Nur Demirparmak

İZMİR (Ege Ajans)- Eczacılık Mesleğinin Akademik Kuruluşunun 179. Yılı Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi’nde düzenlenen dolu dolu bir programla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çiçek sunulması ile başlayan program Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilimsel ve sosyal etkinliklerle devam etti.

Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi, İzmir Eczacı Odası, EÜ Eczacılık Fakültesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen “Eczacılık Günü” programına; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Baloğlu, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi (EDAK) Üyeleri, akademisyenler, eczacılar ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, “Sağlık sistemi bir bütün ve bu sistemin içindeki kişiler olarak birbirimize sahip çıkmalıyız. Her zaman güncel gelişmeleri takip etmeliyiz. Eczacılığın anlam ve öneminin anlatıldığı, bu mesleğe gönül ve emek vermiş insanların hatırlandığı ve onurlandırıldığı bir gün” diye konuştu.

EÜ Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Baloğlu, “Fakültemiz 2015 yılında akredite olan ilk fakültelerden bir tanesidir. Akredite bir fakülte olmak eğitim kalitesinin sürdürülebilirliğinin göstergesidir. Öğrencilerimiz 5’inci sınıfta tercihlerine göre serbest, hastane, endüstri ve araştırma geliştirme eczacılığı alanlarında yoğun bir eğitime tabi tutulmaktadırlar. 2018 yılında ‘yardımcı eczacılık’ kavramı hayata geçecek. Mezunlarımız serbest eczanede veya hastane eczanelerinde bir yıl boyunca yardımcı eczacı olarak görev yapacaklar. Fakültemiz akademik kadrosu üniversitemiz bünyesinde yer alan bazı eğitim birimlerine de eğitim katkısı sunmaktadır. Ayrıca ülkemizin farklı bölgelerinde açılan ve yeterli akademik kadrosu olmayan eczacılık fakültelerine de lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim desteği vermektedir” dedi.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, eczacılık eğitimi ve ‘yardımcı eczacılık’ uygulamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Orada Seçili galeri veya galeri silindi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir