Ege’de “Ulusal Kesintisiz Tarımsal Üretim Projeleri” çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve beraberindeki 38 akademisyenin Ankara’da Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve Bakanlığın üst düzey bürokratlarına sunduğu 24 projenin çalışmaları sürüyor. Yaklaşık iki yıl önce gerçekleştirilen toplantıda Rektör Budak ile Egeli akademisyenler; tarım, hayvancılık ve su ürünlerine yönelik Bakanlığın öncelikli alanlarında, bilimsel, sosyal, yerli üretime destek veren ve İzmir, Ege Bölgesi ile Türkiye tarımını geleceğe taşıyacak projeleri ayrıntılarıyla anlatmıştı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak önderliğinde Egeli akademisyenlerin Türkiye’nin tarım politikalarına önemli destek vermek amacıyla hazırladıkları daha önceleri Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve bakanlığın üst düzey bürokratlarına sunulan “Ulusal Kesintisiz Tarımsal Üretim Projelerini” hayata geçirilme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bakan Pakdemirli’nin talimatıyla bakanlığın üst düzey bürokratları, Egeli akademisyenlerin hazırladıkları projelerin gelişim aşamalarını takip etmek için Ege Üniversitesi’ne geldi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak önderliğinde Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu’nda yapılan toplantıya; Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Kalyoncu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları, TAGEM Daire Başkanları, proje önerisi sahibi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, Zirai Mücadele, Zeytincilik ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitülerinin Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi olarak bilimsel bilgi ve birikimimizi ülke politikalarına katkı sağlayacak projelere dönüştürüyoruz. Ülkemizin tarım, hayvancılık ve su ürünlerine yönelik Türkiye tarımını geleceğe taşıyacak 24 projeyi daha önce  Ankara’da  Tarım ve Orman Bakanlığımıza sunduk. Şimdi, Bakanımızın talimatıyla projelerimizin gelişim aşamalarını anlatmak için üst düzey bürokratlarımızı üniversitemizde ağırlayarak projelerimizi detaylı bir şekilde değerlendirdik. Ege Üniversitesi olarak İzmir’imize, bölgemize ve ülkemize destek sağlamak istiyoruz. Katkı veren tüm katılımcılarımıza herkese teşekkür ediyorum ” dedi.

Toplantıda, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından önerilen  ulusal tarım projelerinin değerlendirilmesi yapılarak desteklenme olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir