EÜ Edebiyat Fakültesi’nde Mezuniyet Coşkusu

İslomiddin Safarov Saygın Büyüktüzün   Kazım Bozkurt

İZMİR (Ege Ajans) Ege Üniversitesi (EÜ)  Edebiyat Fakültesi 2018-2019 eğitim öğretim dönemi mezuniyet töreni, EÜ 55. Tören Şölen Alanında gerçekleştirildi. Törene Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, fakülte öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, tüm öğrencileri tebrik ederken, onlara tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Ersan,  “Bugün, Egeli olmanın ayrıcalığı ile mezun oluyorsunuz. Ege Üniversitesi’nde geçirmiş olduğunuz süreçte mutlaka acı yahut tatlı anılarınız olmuştur. Bundan sonraki hayatınızda, bu günlerinizi bazen hüzünlenerek, bazen ise gülümseyerek hatırlayacaksınız. Çocuklarınıza, torunlarınıza Ege Üniversitesi’ni anlatacağınız hikâyeleriniz olacaktır. Ege Üniversitesi hayatınızda hep var olacaktır. Sevgili gençler, bu üniversiteye kaydolurken üstlenmiş olduğunuz sorumluluğu bugün itibari ile başarı ile tamamladığınızı göstermiş oluyorsunuz. Bundan böyle daha büyük sorumluluklar üstleneceksiniz. Sizler üstleneceğiz sorumlulukları yerine getirebilecek donanıma sahip olarak mezun oluyorsunuz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi’nin Türkiye’nin eğitim veren köklü üniversitelerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Ege

Üniversitesi; temel değerlerine bağlı, düşüncede ve yaşantıda farklılıklara saygılı, kültürel olarak donanımlı, değişime açık bilimsel düşünceyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, elde ettiği bilgi birikimini toplumun yararına sunan bireyler yetiştiren, eğitim ve araştırma alanında bölgesel, ulusal ve evrensel gereksinimleri karşılayan öncü ve atılımcı misyonu ile 1955 yılından beri faaliyette bulunan Türkiye’nin en köklü kurumlarından biridir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sözleri ile ifade ettiği anlayışın takipçisi olarak amacımız; ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji dünyası ile örgütsel bağları gelişmiş, kurumsal kültürü ve kimliği güçlü, örgütsel bağlılık ve aidiyetin yüksek olduğu dünyadaki nitelikli üniversiteler ile eşdeğer bir eğitim ve araştırma kurumu olmaktır” sözleriyle Ege Üniversitesi temel vizyonunu ve misyonunu açıkladı.

“Burada da bir yuvanız olduğunu unutmayın”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, konuşmasına tüm öğrencileri kutladığını belirtti. Prof. Dr. Ayönü, “Sevgili öğrenciler, bizler her yıl yüzlerce mezun veren büyük bir aileyiz. 22 yıl önce Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan birisi olarak bu ailenin bir üyesi olmaktan her zaman gurur duydum. Sizler de bundan sonraki yaşantınızı İzmir dışında geçirseniz dahi bu ailenin bir ferdi olduğunuzu ve tıpkı baba ocağı gibi burada da bir yuvanız olduğunu asla unutmayın. Yıllar önce yine bir Haziran günü şu an sizin bulunduğunuz yerde diploma almak için ismimin okunmasını beklerken heyecan, mutluluk ve hüzün duygularını aynı anda yaşamıştım” diye konuştu.

 Ailelere seslenen Prof. Dr. Ayönü, “Yıllar önce  birer yeşil  fidan olarak emanet aldığımız çocuklarınızı, şimdi gerekli bilgi ve donanıma sahip, karşılarına çıkacak zorluklara cesaretle göğüs gerebilecek; özgüveni yüksek  bireyler olarak sizlere takdim etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Ayönü, mezun öğrencilere, her fikre saygı duymalarını ve her zaman bilgilerini tazelemelerini öğütleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mezun öğrenciler adına konuşan Yavuzcan Kurt; tüm öğretim üyelerinin, araştırma görevlilerinin ve bölüm arkadaşlarının lisans eğitimi boyunca entelektüel ve akademik gelişimine katkı sunduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Fakülte ve bölüm birincileri ile spor müsabakalarında, tiyatroda ve sosyal yardımlaşma projelerinde fakültelerini temsil eden öğrenciler onur belgelerini aldıktan sonra, tüm öğrencilere diplomaları fakülte öğretim elemanalrı tarafından takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir