Ege Üniversitesi’nde “3.İntörn Hekimlik Kongresi” devam ediyor

Prof. Dr. Boydak,  “Bu tür kongrelerle kendimizi yeniliyoruz”

Celal Emre Ünal- Tennur Soydemir

İZMİR(Ege Ajans)- Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “ İntörn Hekimlik Kongresi: Olgu Örnekleriyle Tanı ve Tedavi Yaklaşımı” etkinliği devam ediyor. Kongrede sağlık kuruluşlarında sık görülen hastalıklara ait olgular ve çalışmalar akademisyenlerin denetiminde, intörn hekimler tarafından sunuluyor.

Kongre kapsamında Oturumunun Başkanlığını Prof. Dr. Bahar Boydak  ve İnt. Dr. Rana Özerol’un yaptığı “İç Hastalıkları” oturumu gerçekleştirildi.

Uzm. Dr. Banu Şarer Yürekli ve İnt. Dr. Hazal Yavuz tarafından “Endokrin Acil Olgular Yönetim (DM ve Troid)” konusu sunuldu. Prof. Dr. Gülay Aşçı ve İnt. Dr. Barbaros Uçar “Akut Böbrek Yetmezliği Olgusu Yönetimi” konusunu genç hekimlere anlattı. Panelde ayrıca  “Allerjik Acil Olgularda Yönetim” başlıklı sunum Prof. Dr. Okan Gülbahar ve  İnt. Dr. İpek Akın tarafından gerçekleştirildi.

Tanıya ve Tedaviye Yönelik Olgular Anlatıldı

         Kongre ile ilgili bilgiler veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Boydak,  “Bu sene üçüncüsü olan ama bizim üç seneden daha fazla süredir intörn hekimler için  ‘Reçete Günleri’, ‘Tanı ve Tedaviye Yönelik Günler’ adı altında bu tarz etkinlikler yapıyorduk. Son üç senedir bunu kongreye çevirdik, intörn kongresi şeklinde.  Esasında sadece kendi üniversitemizde yapmamıza rağmen son zamanlarda diğer üniversitelerden talep de geldiği için bu sene diğer üniversitelerden de katılanlar oldu. Hocalarımız ve intörnler beraberce bütün bilimsel konularda özet şeklinde, tanıya ve tedaviye yönelik olgu bazında konular hazırladırlar, beraber çalıştılar. Bu bir seneyi kapsayan  bir çalışma. Her sene baştan alıyoruz ve kendimizi yenilemeye çalışıyoruz” dedi.

         Öğrencilerimizin mezun olup sektör atılmadan önce bu kongrenin öğrenciler için son bir özet niteliği taşıdığını ve faydalı olacağını düşündüğünü ifade eden Prof. Dr. Bahar Boydak,  “Bizim fakülteden ve diğer fakültelerden poster sunumları da kabul ettik. Sonunda bunların arasında birinci, ikinci, üçüncüleri seçeceğiz. Burada biri hoca üçü intörn arkadaşlardan dört kişilik bir grubumuz var. Sunumları en iyi ve eksiksiz sunan şeklinde bir puanlama sistemine dönüştürdük ve bu puanlama sistemi sonunda birinci ikinci üçüncüleri seçerekten hem onları motive etmiş olacağız hem de ödül vererekten daha ileriki hayatlarına güzel bir anıyla başlamış olmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir