Önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır

Ege’de ‘Acil Durum Sempozyumu’ yapılacak

Önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde ‘Önceden Hazırlıklı Olmak Hayat Kurtarır’ ana başlığında ‘Acil Durum Sempozyumu’ gerçekleştirilecek.

EÜ Su Ürünleri Fakültesi Binbir Gıda Konferans Salonunda 22 Aralık Cuma günü saat 09.00’da başlayacak. Üç oturum olarak gerçekleşecek sempozyumun Doç. Dr. Fatih Perçin başkanlığındaki ilk oturumunda; Sabotaj ve Tesis Güvenliği, Kimyasal Riskler ve Kimyasallarla Çalışmalarda Acil Durum, Patlayıcı Ortamlar ve Acil Durum Önlemleri konuları tartışılacak. Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Canan Uraz’ın yapacağı ikinci oturumda ise; Doğal Afetler ve Acil Durum Davranışları, Acil Durum ve Senaryolarında Tüm Engel Gruplarının ve Hareket Kısıtlılığı Olanların Göz Ardı Edilmesi, Acil Durum Planlama Esasları ve Ekiplerin Oluşumu gibi konular ele alınacak. Üçüncü oturumun başkanlığını Biyolog Ayşegül Akgök yapacak. Oturumda; Acil Durum ve Mevzuatı, Acil Durum ve Senaryoları ve Uygulama Örnekleri ve Acil Durumun Hukuki Sonuçları gibi konular işlenecek.

Sempozyum sonunda katılımcılara sertifika verilecek.