Ege’de özel bireylerden muhteşem gösteri

  Ege Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, özel bireyler sahne aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Özel bireylerimiz, onlara destek olunduğu zaman; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş hayatına kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atabilecek güce sahiptir. Bunun ülkemizde ve dünyada pek çok örneği var” dedi.

EÜ Kültür Sanat Evinde Dünya Engelliler Haftası kapsamında, EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ege Engelsiz Yaşam Derneği ve özel eğitim okullarının katkılarıyla etkinlik düzenlendi. Programa, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, öğretim elemanları, iş insanı Mesut Sancak, öğrenciler ve özel bireylerin aileleri katıldı. 10-16 Mayıs’ın engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için önemli bir hafta olduğuna değinen Rektör Budak, “Adil ve eşit koşullar içerisinde; hayatın tüm alanlarında aktif bir şekilde varlık gösterebilmek her insanın en temel hakkıdır. Tüm insanlığın ortak sorumluluğu, engelli kardeşlerimizin de bu haktan tam olarak yararlanabilmesini sağlamaktır” diye konuştu.

“ÖZEL BİREYLERE DESTEK OLUNMALI”

Özel bireylere destek olunduğu zaman; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş hayatına kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atabilecek güce sahip olduklarını söyleyen Rektör Budak, “Bunun ülkemizde ve dünyada pek çok örneği var. Evrenin sırlarını anlatan kitaplara ve bilimsel çalışmalara imza atan Stephen Hawking, müzik dehası Beethoven, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel, Shakespeare ve daha niceleri bunun en güzel örnekleridir. Nice engellere meydan okuyan bu güzel insanların başardıkları; bizlere, akıllarda ve zihinlerde yaşanan engelin aşılamaz ve en büyük engel olduğunun en önemli göstergesidir. Bugün ülkemizde, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta karşılaştığı sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. Hayata geçirilen düzenlemeler sayesinde, engelli kardeşlerimiz hayatın her alanında daha fazla yer almaya başladı. Bizler, bu değerli amaca hizmet eden çabaların bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Aşılması imkânsız olan tek engelin yüreklerde olduğuna inanıyoruz. Bu inançtan yola çıkarak; engellere meydan okuyan proje ve eğitimlerimiz ile özel çocuklarımız ve gençlerimize daha güvenli bir gelecek sunmaya çalışıyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra özel bireyler Egeli gençlerle hazırladıkları gösterileri sahneledi. Renkli görüntüler oluşturan özel bireyler salondakilerden büyük alkış aldı.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir