EÜ’de “7. Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresi”

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü ve EÜ Biyomühendislik Öğrenci Topluluğu tarafından “7. Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresi” gerçekleştirildi. Biyomühendislik Bölümü Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rengin Eltem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Biyomühendislik alanında üniversite, sanayi ve öğrencileri bir araya getiren 7.Ulusal Biyomühendislik Öğrenci Kongresinde, biyomühendisliğin çok disiplinli yapısına uygun olarak farklı alanlardan akademisyenler  biyomühendisliğin güncel konularında sunumlar yaptı. Kongrede konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Biyomühendislik, Türkiye ve dünyada yıldızı parlayan bir bilim alanı. Türkiye’nin gelecek hedeflerini belirlemede önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Biyomühendislik alanı hem insanlık için hem de ülke ekonomisi açısından çok büyük önem arz etmektedir. Bu süreçte biyomühendislere büyük görevler düşmektedir. Bu anlamda güncel konu ve uygulamaların tartışılacağı bu kongremizi çok önemli buluyorum” dedi.

Kongrenin öneminden ve gelişim aşamalarından bahseden Biyomühendislik Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Akgün “Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Biyomühendislik Öğrenci Kongresine yaklaşık olarak 320 kişi kayıt yaptırdı. Yaklaşık 25 farklı üniversite ve bölümden öğrencilerin katıldığı bir öğrenci kongresi düzenliyoruz. Kongremizde 16 konuşmacı yer alıyor. Öğrencilerin gerçekleştireceği sözlü sunumlar ve poster sunumlar olacak. Doku Mühendisliği Çalıştayı ile kongremizi tamamlayacağız. Türkiye’de devlet üniversitesi bünyesinde kurulan ilk Biyomühendislik Bölümüyüz. İlk mezunlarımızı 2004 yılında verdik. Özel sektörde tarım, ilaç, tıp gibi alanlarda çalışan ve yurtiçi ve yurtdışında akademisyenlik yapan mezunlarımız var. Çalışma alanı çok geniş bir bölümüz” diye konuştu.

Biyomühendislik Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Meydan, “Bugün kongremizde yaklaşık 25 farklı üniversite ve bölümden 320’ye yakın katılımcı var. Biyomühendislik, multidisipliner bir bölüm olduğu için 16 farklı konuda 16 farklı konuşmacımız yer alıyor. Bizleri destekleyen herkese çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Alanında uzman akademisyenlerin ve sektörde deneyimli biyomühendislerin yer aldığı ve sunum yaptığı kongre kapsamında; doku mühendisliği, ilaç, aşı, sıfır atık, mikro-nano robotik teknolojilerin medikal uygulamaları, biyoenerji, bitki doku kültürü, enzimler, özel sektörde biyomühendisliğin yeri, biyomühendislikte inovasyon ve girişimcilik gibi konular ele alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir