EÜ İletişim Fakültesi’nde “Şantiye Günleri” başladı

Öykümcan Yaman-Emre Tezcan

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen “Şantiye Günleri” Ege Üniversitesi’nde başladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Şantiye Günleri” kapsamında Kurumsal İletişim Uzmanı Merve Baba, Reklam Yazarı Doğuş Aka, Dijital Medya Yöneticisi Özlem Şahin, Egeli reklamcılarla bir araya geldi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Müge Elden,  akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Voden Leo Burnett Reklam Yazarı Doğuş Aka,  “Sektöre girerken ne acılar çektim ve sektörde ne iş yaptım, biraz onu anlatacağım. Bu biraz benim için uzun bir konu çünkü küçüklüğümden beri hep yaratıcı işlerden para kazanma isteğim vardı. Şu anda reklam yazarlığı yapıyorum. Peki, ben ne iş yapıyorum? Reklam yazarı olarak ne yapacağım diye sürekli sorguluyorum çünkü bir yandan da işin başka bir boyutu var müşterilerin parasıyla müşterilere iş yapıyoruz bu çok garip geliyordu. Sürekli bu işin aslında bizim saf yaratıcılığımızla ilerleyen bir iş olup olmadığını sorguladım. Yaptığım iş en basit ifadeyle; ekip arkadaşlarımla birlikte müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda onların pazar payını artıracak veya marka adlarını daha üst seviyeye taşıyacak fikirler bulmak” dedi.

Anadolu Üniversitesinin düzenlediği bir yarışmaya katılan ve ilk 10’da yer alan Aka, “Bu benim için dönüm noktası oldu ve sonrasında birçok yarışmaya katıldım” diye konuştu.

GÜRES Grup Kurumsal İletişim Sorumlusu Merve Baba,  “Ben, işin müşteri tarafını temsil ediyorum. Size kurumsal hayattan bahsetmek istiyorum. Çünkü benim gibi iletişim fakültesi çıkışlı olup da kurumsal yerde çalışmaya başlayanların sayısı artarsa, emin olun ajanslar sabahlara kadar fikir üretmeye çalışmazlar. Ya da televizyonu açtığınızda gördüğünüz reklamların yüzde 80’inden nefret etmezsiniz. Çünkü işin her ne kadar kreatif kısmı ajansta gibi gözükse de işin büyük bir kısmını biz yükleniyoruz” diye konuştu.

Etkinliğin son konuşmacısı Sarı Saat Dijital İletişim Ajansı Dijital Medya Yöneticisi Özlem Şahin, “İş bulma sürecinde ben de çok zorlu yollardan ve süreçlerden geçtim, fakat pes etmeyerek şu an bulunduğum noktaya ulaştım. Dijital medya alanında çalışıyorum, pek tercih edilen bir alan değil, ajanslar ya da kurumsalda olduğu gibi düzenli maaş almıyorum, fakat işimde çok mutluyum. Sizlere tavsiyem ne istediğinize karar verebilmek için her şeyi deneyin kararınızı ona göre verin. İstanbul’a gidin, orada, staj ya da iş tecrübesi edinin, çünkü orada yaptığınız 1 aylık staj bile İzmir’de size çok fazla kapı açıyor” dedi.

Etkinlik soru-cevapla devam etti. Ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Müge Elden konuşmacılara teşekkür belgelerini takdim etti. Etkinlik toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir