EÜ’den intörn hekimlere kariyer günleri

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde “Ege Tıp 9. Kariyer Günleri” gerçekleştirildi. İntörn hekimlerin seçimlerini kolaylaştırmalarına ve geleceklerine yön vermelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanan programın açılışına EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, akademisyenler ve intörn hekimler katıldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisinde gerçekleştirilen kariyer günlerinde alanlarında uzman öğretim üyeleri ile geleceklerini planlayan genç hekimler farklı alanlarda sunum yaptı. Program kapsamında deneyimli ve genç hekimler önemli bilgileri intörn hekimlere anlattı.

 Ege Tıp 9. Kariyer Günleri programının açılışında intörn hekimlere seslenen Dekan Prof. Dr. Cemil Gürgün, ‘‘Kariyer planlamasında en önemli şey,  kişinin kendini tanıması. Kendinizi tanıyacaksınız. 6 senelik eğitimizin sonunda kendinize bir not verin. Mesleksel açıdan bilgi donanım açısından nasılsınız? Sosyal açıdan nasılsınız? Mesleki eğilimleriniz ne yönde? Kişisel özellikleriniz nasıl? Güçlü ve zayıf yönlerinizi belirleyin. Sizin dışınızdaki insanların adınıza karar vermelerine izin vermeyin.  Yoğun bir Tıpta Uzmanlık Sınavı dönemi yaşıyorsunuz. Ders çalışıyorsunuz. Bir çoğunuzun hedefine ulaşacağına eminim. Çünkü sizler iyi bir fakültede okuyorsunuz. Türkiye’de en iyi 5 fakülte içerisindeyiz ve TUS’ta da en üst sıralardayız. Fakültemizde aldığınız nitelikli eğitimle çoğunuzun idealine ulaşacağına inanıyorum. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçen intörn komisyonundaki akademisyenlerimize, konuşmacılarımıza, siz katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 9. Kariyer Günleri etkinliği kapsamında yapılan “Cerrahi Tıp Bilimleri-l” konulu oturum Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tayfun Yoldaş’ın oturum başkanlığında gerçekleşti. Oturumda Dr. Semra Demirli Atıcı, Dr. Metehan İmamoğlu, Dr. Can Doruk Basa ve Dr. Ertürk Karaağaç konuşmacı olarak yer aldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Kıyan’ın başkanlığında yapılan “Cerrahi Tıp Bilimleri-11” konulu ikinci oturumda Dr. Özlem Barut Selver, Dr. Ebru Kaplan, Dr. Alper Derviş ve Opr. Dr. Evren Işık sunum yaptı.

“Laboratuvar Bilimleri” başlıklı  oturum Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahir Atik’in  başkanlığında  düzenlendi. Oturumda Dr. Abdurrahman Gülmez, Dr. Bilçağ Akgün, Dr. Zübeyde Yıldırım Ekin ve Uzm. Dr. Özlem Günay, uzmanlık alanları ile ilgili intörn hekimleri bilgilendirdi.

Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Ergin’in oturum başkanlığında gerçekleştirilen  “Dahili Tıp Bilimleri-1” oturumunda Dr. Özge Kayhan Koçak, Dr. Melis Köse, Uzm. Dr. İlknur Kavut Aktaş ve Dr. Özlem Pekel konuşma yaptı.

Oturum başkanlığını Prof. Dr. Yusuf Alper’in yaptığı “Dahili Tıp Bilimleri-1” sunumunda Dr. Nermin Varılsüha, Dr. İbrahim Bilir, Dr. Damla Haznedaroğlu ve Dr. Tarık Duksal konuşmacı olarak katıldı.

“Dahili Tıp Bilimleri-11” konulu oturum Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cahide Çınar’ın oturum başkanlığı altında gerçekleştirildi. Oturumda Dr. Sinem Gezer, Dr. Sinem Ermin, Dr. Sedat Taş ve Dr. Samet Sağlam konuşmacı olarak yer aldı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir