Ege’li sinemacının belgeseli ödül kazandı

“Diş Ağrısı” belgeseli 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri Profesyonel Kategoride üçüncü oldu

Ege’li sinemacının belgeseli ödül kazandı

 Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu yönetmen Özer Kesemen’in “Diş Ağrısı” isimli belgeseli, 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri Profesyonel Kategoride üçüncü oldu.

TRT tarafından amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla bu yıl 11.’si düzenlenen “Uluslararası TRT Belgesel Günleri” kapsamında danışmanlığını Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa’ın üstlendiği belgesel film, ulusal kategoride çok sayıdaki rakibini geride bırakarak üçüncülük kazandı.  

Belgesel sinemayı teşvik etmek üzere oluşturulan TRT Belgesel Ödüllerine bu yıl 101 ülkeden 1397’si uluslararası kategoride olmak üzere toplam 1605 film başvurusu yapıldı. Yönetmen ve yapımcı Özer Kesemen, “Belgesel film, Iğdır’da geleneksel yöntemlerle seyyar dişçilik yapan Yavuz Çankaya ile birlikte, kıyıda köşede kalmış yaşamları anlatıyor” diye konuştu. Ege’li sinemacı Özer Kesemen bu başarısı ile 30 bin TL para ödülünün sahibi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir