Ege’de “Web of Science ve InCites Kullanıcı Eğitimi” semineri verildi

Zekiye Feyza Ermaniş-Deniz Can Erdoğan-Zozan Deryaler

Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda  “Web of Science ve InCites Kullanıcı Eğitimi” verildi.

Web of Science eğitim sorumlusu Derya Soğuksu’nun verdiği eğitimde Web of Science ve In Cites’ın içerikleri açıklandı. Derya Soğuksu, “Web of Science bir literatür tarama aracı, atıflarla ilgili çalışıyor. Dünyanın bibliometrik analizini topluyor. Bu verilerin hesaplandığı, analiz edildiği ve kıyaslama sistemine çevrildiği ‘InCites’ diye bir ürünümüz var. Ege Üniversitesi’nin abone olduğu bu ürün, hem kendi performansınızı hem de kurum performanslarını kıyaslamamıza yardımcı oluyor” dedi.

Eğitim sorumlusu Soğuksu, “Akademik çalışma yapan insanlar, yazarken çok yoruldukları için özet yazarken, başlığı seçerken, anahtar sözcükleri eklerken hızlı davranıyorlar. Web of Science’da taramalar yapılırken kelimeler ve  özetler büyük kolaylık sağlıyor. Bunun için iyi bir anahtar sözcük seçmeleri, iyi özet yazabilmeleri, onun ötesinde de iyi dergiyi seçebilmeleri çok önemlidir. Akademik yayınlarla da dünyaya etki yaratmak gerekir. Dergiyi seçerken açık erişim olup olmadığına dikkat edilmeli. Eğer yayına erişim ambargoluysa, ambargosu kalktıktan sonra çalışmayı kendi sitelerinde yayınlayarak görünürlüklerini artırabilirler” diye konuştu.

Eğitimin sonunda Soğuksu, katılımcıların sorularını cevapladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir