“EGEÇEM SONBAHAR OKULU” EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Alperen Desti – Berdan Dinçer – Tufan Bekgöz

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez, bu yıl uygulanan ara tatil dolayısıyla Ege Üniversitesi’nde düzenlenen “EGEÇEM Sonbahar Okulu”  eğitimleri başladı.

 Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) tarafından düzenlenen “EGEÇEM Sonbahar Okulu” kapsamında Merkez Müdürü ve aynı zamanda EÜ Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Çavaş öncülüğünde, alanında uzman eğitmenler tarafından çocuklara ilgi alanları doğrultusunda eğitimler verilmeye devam ediyor.

Eğitimlere İzmir’in çeşitli okullarından 7 – 18 yaş aralığındaki öğrencilerin katılım gösterdiğini belirten Doç. Dr. Pınar Çavaş, “ Çocuklara, keyif alarak ve eğlenerek öğrenebilecekleri, zamanlarını aktif ve verimli bir şekilde kullanabilecekleri eğitimler veriyoruz. EGEÇEM tarafından yaz ve kış dönemlerinde çocuklara yönelik eğitici, bilimsel ve sanatsal etkinlikler açıp tatil dönemlerini verimli kullanmaları için fırsatlar sağlıyoruz. Bu sonbahar döneminde de ilk defa uygulanan ara tatil sistemi ile Sonbahar Okulu eğitimlerine başladık. Eğitimlerimiz, alanında uzman kişiler tarafından veriliyor. Üç Boyutlu Oyun Tasarlıyorum, Eğlenceli Bilim, Akıl ve Zeka Oyunları, Oyunlarla İngilizce Konuşuyorum, LEGOBOOST İle Robotumu Tasarlıyorum, Stop Motion Animasyon Film Atölyesi, Oyunlarla Bilgisayarsız Kodluyorum, Web Sayfamı Tasarlıyorum ve Animasyonlu Sunum Yapıyorum gibi çeşitli etkinliklerimiz var” diye konuştu.

Eğitimler, 09.30 ile 16.30 saatleri arasında Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Derslikler Binası’nda yapılıyor. Eğitim sonunda ise EGEÇEM tarafından eğitimlerini tamamlayan öğrencilere “Katılım Belgesi” verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir