Küçükler ara tatillerini EÜ Gözlemevi’nde değerlendiriyor

“Astronomi Çocuk Kampı- Oyunlarla Uzayı Öğreniyorum”

Küçükler ara tatillerini EÜ Gözlemevi’nde değerlendiriyor

Hülya Ceylan- Ataberk Sağırlar

Ege Üniversitesi(EÜ) Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü “Astronomi Çocuk Kampı- Oyunlarla Uzayı Öğreniyorum” etkinliği, EÜ Gözlemevi’nde gerçekleştirildi. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katıldığı etkinlikte öğrenciler, hem bilgi edinip hem de uygulama yaparak ara tatillerini değerlendirme fırsatı buldu.

Etkinliği Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttüklerini söyleyen Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, “Amacımız, öğrencilerin ara tatillerini değerlendirmek, derslerinde aldıkları bilgileri pekiştirmek ve gelecek planlarına bu doğrultuda yön vermelerini sağlamak. Araştırma Üniversitesi potansiyeli taşıyan üniversitelerin bu tarz etkinlikleri yapması gerekiyor. Ülkemizin de bu konudaki amaçlarına hizmet etmek için uzay çalışmalarında yetkin bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerin derslerde gördüğü astronomi ve uzayla ilgili konularda uygulama ve pratik yapma fırsatı bulduklarını aktaran Doç. Dr. Dal, “EÜ Gözlemevi olarak biz de bu tarz etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Öğrenciler burada teleskopla gökyüzü gözlemi, atölye çalışmaları, uzay aracının uzaya nasıl çıktığını ve simülasyonlarını deney yaparak inceliyorlar. Uzay araçlarının nasıl hareket ettiğini ve ne gibi sorunlarla karşılaştıklarını öğreniyorlar.  Öğrencilerde uzay hakkında farkındalık yaratmak istiyoruz ve bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz“ diye konuştu.

Doç. Dr. Dal, “Etkinlik sonunda katılım sağlayan öğrenciler hakkında gözlemlediğimiz şey ise gelecek planlarını Uzay Mühendisliği ve Uzay Bilimleri üzerine kurmaları oldu. Bu tarz etkinliklerin öğrencilere faydalı olduğu kanısındayız ve Şubat ayındaki tatilde de benzer etkinlikleri gerçekleştireceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir