Ege Üniversitesi’nin acı günü

Mahmure Hemşireye veda

Ege Üniversitesi’nin acı günü

 Görevi başında geçirdiği kalp krizi sonrasında geçtiğimiz hafta vefat eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Diyaliz Ünitesi Hemşiresi Mahmure Silleli Bukis için anma töreni düzenlendi.

Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen törene; EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, EÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge, başhekimlik üst yönetimi ile çok sayıda akademisyen ve sağlık çalışanı katıldı.

Törende konuşan Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, Mahmure Hemşirenin görev şehidi olduğunu ifade ederek ‘‘Bugün, onu burada yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ne kadar çok seveni olduğunu salondaki kalabalıktan bir kez daha görüyoruz. Yıllarını hastanemize vermiş biri olan Mahmure Hemşire Hanım supervisor hemşireliği ve diyaliz hemşireliği görevlerinden sonra ne yazık ki görevi başında vefat etti. Bir görev şehidi oldu. Bir sağlık şehidi oldu. Çok üzüntülüyüz, hepinizin de çok üzüntülü olduğunu görüyorum. Kederli ailesine, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mahmure Hemşire Hanıma da Allahtan rahmet diliyorum. Nurlar içinde yatmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

‘‘ Sıra arkadaşımı kaybettim ’’

Mahmure Hemşire ile üniversite yıllarında aynı sırayı paylaştıklarını ifade eden Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Bilge ise şöyle konuştu: ‘‘Çok kolay olmayan bir konuşma yapıyorum. Mahmure benim hem sınıf hem de sıra arkadaşımdı. 1991 yılından beri çok fazla anı biriktirdik. Bundan sonra da hatırı sayılır bir insan olduğu için anı biriktirmeye, onu anmaya, onun ardında bıraktıklarına destek olmaya devam edeceğim. ‘İyi insan olun. Merhametli olun. Elinizden geleni yapın. Bir ihtiyaç sahibine ulaşın’ sözlerini bize her zaman söylerdi. Bu sözleri bizlere her zaman hatırlatırdı ve bunu hayatına yaymıştı. Mesleği için de çaba içerisindeydi. En son ziyaretinde de diyaliz hemşireliği konusunda neler yapabileceğimizi konuşmuş ve bir dosya hazırlamıştık. Tüm bunları hep iyiyi düşünerek yapardı. Böyle güçlü bir yürek herkese nasip olmaz. Mekânı cennet olsun. Onu hep anacağız. Hep birlikte hatırlayacağız. Başımız sağ olsun’’

Mahmure Hemşirenin kardeşi Zeliha Silleli Ünal da söz alarak hastane yönetimine ve Mahmure Hemşirenin tüm mesai arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Mahmure Silleli Bukis’in mesai arkadaşları da duygularını paylaşarak Mahmure Hemşirenin pozitif ve yardımsever yönlerinden bahsettiler. Tören sırasında Mahmure Hemşirenin hayatını anlatan video gösterisi duygusal anlar yaşattı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir