Prof. Dr. Beyser Pişkin emekli oldu

“Ege Üniversitesinde 43 yıl” 

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili ve Endodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Beyser Pişkin, uzun yıllar hizmet verdiği Ege Üniversitesi’nden emekli oldu. Diş Hekimliği Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen emeklilik törenine başta Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kutsal Turhan, Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Mehmet Ersan, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz, İzmir Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Beyser hocamızla buradaki son 6-7 ay içerisinde kısa bir süre çalıştım.  Kendisi herkesin sevdiği ve saygı duyduğu bir insan. 43 yıl boyunca büyük bir hizmet verdi. Öğrencilik, asistanlık, akademisyenlik, yüksek lisans, doktora öğrenciliğiniz, diş hekimliği ile ilgili başhekimlik ve dekanlık gibi birçok görevde bulundu. İnsani duruşunuz için, hizmetleriniz için kurumumuz adın size teşekkür ediyorum. Emeklilik, yeni bir başlangıçtır. Ege Üniversitesi olarak kapımız sizin tecrübelerinize her zaman açık. Her şey gönlünüzce olsun diyorum. Ailenizle birlikte, sağlık huzur ve esenlikler diliyorum. Güzel bir emeklilik yaşantınız olsun, sağ olun var olun” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Endodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Çalışkan, Prof. Dr. Pişkin ile diş hastalıkları ve tedavisi kürsüsü kapsamında 18 yıl birlikte çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Çalışkan, “Diş Hekimliği Fakültesi yaklaşık 50 yıllık bir fakültedir. Değerli hocamız ile yaklaşık 41 yıl öncesinde tanıştık. Bu süreç içerisinde yetiştirmiş olduğu lisans, doktora ve uzmanlık öğrencilerimize kazandırdıklarından ve Endodonti bölümüne katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bizler de onun gibi hizmetimizi tamamladıktan sonra huzurlu bir emeklilik dönemine geçeriz” dedi.

Törende söz alan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nazan Ersen, “Son iki yılda çalışkanlığınıza, dürüstlüğünüze, tecrübelerinize, azminize ve bitmek bilmeyen enerjinize şahit oldum. Yaptıklarınızla birlikte fakülteye ve şahsıma kazandırdıklarınız için teşekkür ediyorum. Son güne kadar azminizden hiçbir şey kaybetmeyip çalışmalarınıza devam ettiniz, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda da çalışkanlığınız ve öğretme çabanız devam edecektir. Umarım emekliliğiniz güzel bir başlangıç olur. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere ailenize huzurlu bir yaşam diliyorum” şeklinde konuştu.

“BU, EN ZOR KONUŞMA”

Emeklilik töreninde duygularını dile getiren Prof. Dr. Beyser Pişkin,  Prof. Dr. Necdet Budak gibi çok yönlü, çok çalışkan, çok aktif bir rektörle çalıştığı için kendini güçlü hissettiğini belirtti. Prof. Dr. Pişkin, “Üniversitemize 43 yıl hizmet ettim. Buraya kadar zahmet edip gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Son yıllarla çeşitli nedenlerle birçok konuşma yaptım ama bugün kendim için bir konuşma yapmak zorundayım. Galiba en zoru da bu konuşma oldu. Bu fakültede öğrencilik, asistanlık, öğretim üyeliği ve çeşitli basamaklarda yöneticilik yaptım.   Son iki yılımı da mezun olduğum ve tüm ana kademelerde çalışarak geldiğim fakültemde dekanlık görevi yaparak geçirdim.  Bu benim için çok büyük onur ve şereftir. Fakültemizin ilk mezunları ve asistanları olduğumuz için öğretim üyesinin çok az olduğu, hatta hiç olmadığı dönemlerde öğrenci eğitiminin birçok branşında görev yaptım. Her zaman işimi severek yaptım. Emeklilik törenim adına telefonla, mesajla destek veren, burada yanımda olan ve duygularımı paylaşan dostlarıma, bu güzel emeklilik törenini düzenleyen Endodonti Anabilim Dalı Başkanı ve tüm üyelerine,  tüm dekanlık personeline çok teşekkür ederim. Her şey için çok sağ olun ve hoşça kalın” diyerek sözlerini bitirdi.

Tören sonunda emekli olan Prof. Dr. Beyser Pişkin’e “Teşekkür Plaketi” takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir