Ege Tıp’ta 14 Mart kutlaması

Ali İhsan Mimtaş

 14 Mart Tıp Bayramı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde düzenlenen törenle kutlandı. Ord. Prof. Dr. Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen törene; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, dekanlık üst yöneticileri, anabilim dalı başkanları, akademisyenler ile sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Cemil Gürgün sağlık çalışanlarının fedakârca ve mücadeleci bir ruhla hizmet ettiğini ifade ederek, ‘‘İstanbul 1919’da işgal edildiğinde Tıbbiyeli Hikmet ve arkadaşları bu işgale karşı çıkmak için başlattıkları mücadeleden beri 14 Mart’ı Tıp Bayramı olarak kutluyoruz. Bu çok önemli, anlamlı bir kutlama ve Milli Mücadelenin meşalesi orada bir şekilde yakıldığını görüyoruz. Sağlıkçıların bu mücadelesinin yıllar içerisinde devam ettiğini ve mücadele azmimizin en önemli özelliğimiz olduğunu düşünüyorum’’ diye konuştu.

Şiddet olaylarına maruz kalan doktorların mesleğini yapmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Gürgün, ‘‘ Bu çok onurlu bir davranış. Biz sadece mesleğimizi yapmak istiyoruz. Günümüzde 14 Martları artan şiddet olaylarından dolayı biraz da buruk kutluyoruz. Sağlıkçıların özlük haklarındaki iyileştirmelerin daha da iyi olmasını talep ediyoruz. Daha iyi çalışma şartları istiyoruz. Ve hep birlikte daha iyi hizmet ederek insanları hastalıklardan korumak ve toplumumuzun sağlık düzeyini yükseltmek istiyoruz. Amacımız sadece bu’’ şeklinde konuştu.

Geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat eden EÜ önceki rektör vekili Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nu da anan Prof. Dr. Gürgün, şöyle konuştu: ‘‘ 2 yıl önce yine bir 14 Mart günü üniversitemize vekil rektör olarak atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu hocamızı kaybetmenin bugün üzüntüsünü yaşıyoruz. Burada kendisini özellikle anmak istiyorum. Kendisi çok iyi bir akademisyendi. Ülkemiz için çok önemli bir değerdi. Bir hoca olarak kendisinde çok şeyler öğrendim. Tesadüf iki yıl sonra bugün de vefat haberi ile sarsıldık. Kendisi çalışkan ve üretken olmanın yanında ama en önemlisi bence bir idarecide mutlaka olması gereken güzel ahlak sahibiydi. Ve hocamı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.’’

İzmir’in  sağlık turizmi potansiyeli yüksek

Etkinlikte  EÜTF Emekli Dr. Öğretim Üyesi Eren Akçiçek, ‘‘ Tarihsel Süreçte İzmir’de Tıp ’’ başlıklı bir konferans verdi. İzmir’in bir ticaret ve liman kenti olmasının yanında tarihten gelen bir sağlık kenti olma özelliğinin de bulunduğunu belirten Dr. Ayçiçek, ‘‘Ülkemizin ilk 112 Acil Bisikletli ekipleri, Yenidoğan ambulansı, Kanser İzlem ve Denetim Merkezi, Kalite belgeli ilk sağlık müdürlüğü, ilk hemşirelik okulu İzmir’de kuruldu. Ayrıca milli eczacılığımızın temelleri de İzmir’de atıldı. Yine ülkemizin ilk sağlık tarihi kongresi kentimizde düzenlendi.  Bu ve benzeri birçok gelişme kentimizi sağlık konusunda öne çıkarıyor’’ dedi.

İzmir’in sağlık turizminde öne çıkan pek çok özelliğe olduğunu  belirten  Dr. Akçiçek,  ‘‘Öncelikle İzmir, bir liman kenti ve tarihi ve kültürel zenginliği olan bir kent. Yılın 3 yüz günü Güneşli. Kaplıcalar bakımından da zengin bir bölgedeyiz. Tüm bunlar kentimizin bir sağlık merkezi olmasında büyük avantajlar. Ve bu avantajları engelli ve yaşlı bakımına yönelik Bu konuda kurulacak bir merkeze EÜTF’nin öncülük edebileceğini düşünüyorum’’ dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Cemil Gürgün, dekanlık üst yönetimi ve tıp fakültesi öğrencileri ile sabah Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene de katılarak Atatürk büstüne çelenk sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir