“MS Tanı ve İzleminde Klinik ve Radyolojik Yaklaşım Çalıştayı”

İzmir’de Nöroloji Derneği (TND)  MS Çalışma Gurubu ve Türk Nöroradyoloji  Derneği (TNRD) işbirliğinde  “Multiple Skleroz Tanı ve İzleminde Klinik Radyolojik Yaklaşım  Çalıştayı” gerçekleştirilecek. Çalıştay,  16 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Çalıştay,  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Nur Yüceyar ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Cem Çallı eş başkanlığında yapılacak.

Program kapsamında; MS tanısında radyolojik tanısal zorluklar, yeni MS kriterlerinin klinik pratikte uygulanımları, MS tanı ve izleminde MRG protokolleri hem klinisyen hem nöroradyolog bakış açısıyla gözden geçirilecek. Olgular ışığında MS ayırıcı tanısında, Nöromyelitis optica spektrum hastalıklarında ve çocukluk çağı demyelinizan hastalıklarında  görüntüleme özellikleri bilimsel programda yer alacak.