Ege’de hedef daha işlevsel ve kaliteli eğitim

EÜ “Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü” kuruldu

Ege’de hedef daha işlevsel ve kaliteli eğitim

Eğitimin her alanında kaliteyi hedefleyen Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri ile  “Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü” kuruldu.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay’ın sorumluluğunda çalışmalarını sürdürecek olan birime koordinatör olarak,  EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretim Üyesi ve Ege Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sarsar atandı.

Eğitimde kalite ve akreditasyondan ödün vermeden çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Her gün gelişen ve küreselleşen dünyada teknolojik gelişmelerin eğitime ve bilime entegrasyonu oldukça önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren üniversitemizin faaliyet gösterdiği tüm alanlarda dijital bir dönüşüm içerisine girdik. Kurduğumuz   ‘Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü’ ile eğitim ve teknolojiyi etkin bir şekilde birleştirerek lisans ve lisansüstü alanlarda daha verimli ve kaliteli eğitim sunmayı amaçlıyoruz. Teknolojinin doğru kullanımı ile öğrenme ve öğretme süreçlerini daha sağlıklı tasarlayıp işlevselliğini artıracağız. Tüm bu süreçleri sistematik bir düzen içerisine sokacağız. Koordinatörlüğümüze çalışmalarında başarılar diliyor, üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü kapsamında yapılacak çalışmalar ile Üniversitede yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kaliteyi, verimliliği ve etkinliği artırmak amacıyla yeni teknolojilere yönelik farkındalık eğitimleri düzenlenecek. Öğretim teknolojileri ile ilgili araştırmaların yapılacağı koordinatörlük bünyesinde, üniversite kapsamında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkin kullanıma yönelik uygulamalara danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca koordinatörlük tarafından öğretim teknolojilerinin daha yaygın kullanılması amacıyla seminer, kurs ve eğitim faaliyetleri ile akademik faaliyetler düzenlenecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir