Ege, Portekizli ve Bulgar Gençlik çalışanlarını ağırlıyor

Gamze Asav – Cengiz Erdem

İZMİR (Ege Ajans)– Ege Üniversitesi, Prof. Dr. Aylin Göztaş koordinatörlüğünde, “Genç Topluluk Medyası Yapıcıları İçin Sosyal Girişimcilik” (SEYMM) konulu Avrupa Birliği Erasmus Plus projesi kapsamında, Portekiz ve Bulgaristan’dan gelen genç misafirlerini ağırlıyor.

Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen “3. Eğitim ve Öğrenim Hareketliliği” etkinliği kapsamında, Portekiz ve Bulgaristan’dan gelen gençler, eğitim ve atölye etkinliklerinin yanı sıra yerel paydaşların da desteklediği kültür ve sanat etkinliklerine katılıyor. Türkiye’yi temsilen Ege Üniversitesinden gençlerin Portekizli ve Bulgar misafirlere eşlik ettiği etkinlik kapsamında, sosyal girişimcilik ve topluluk medyası konularında eğitim ve atölye çalışmaları yapıldı. Gençlere, “Topluluk Yaratma ve İletişim”, “Sosyal Girişimci Olmak”, “Medya ve Görsel Kültür” konularında örnek olaylar üzerinden uygulamalı eğitimler verildi. Eğitimlerin ardından 3 ülkeden gençlerin güncel sosyal sorunlar üzerinden çözüm önerilerini tartıştığı çalışmalar yapıldı.

Prof. Dr. Göztaş, “projede son aşamadayız”

Projede son aşamaya gelindiğini belirten EÜ adına SEYMM Projesi’nin yürütücülüğünü yapan EÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, “SEYMM Projesi’nin temel amacı, genç topluluk medyası yaratıcılarının dijital ve fikir birikimini sosyal girişimcilik konusunda nasıl harekete geçirebileceklerini gösterebilmekti. Bu açıdan projemiz dört ana çıktı üzerine kuruluydu. Nihayetinde sosyal girişimci fikirler ve topluluk medyası yaratıcılığın sinerjisini ortaya çıkaran eğitim modülümüzü tamamladık ve www.communitymediamakers.eu adresindeki e-portala yerleştirdik. Kullanıma açık olan bu portal gelecek şubat ayında son haline getirilecek” diye konuştu.

“Erasmus Plus” öğrencilerinden  Dekan Prof. Dr. Takımcı’ya ziyaret

“Genç Topluluk Medyası Yapıcıları için Sosyal Girişimcilik (SEYMM)” konulu Avrupa Birliği “Erasmus Plus” projesi kapsamıyla Ege’ye gelen gençler, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’yı ziyaret etti. Prof. Dr. Dilek Takımcı öğrencileri karşılayıp bir süre sohbet etti.

Simt Dansı ve Vücut Perküsyonu Atölye Çalışmaları Yapıldı

   EÜ İletişim Fakültesinden öğretim üyelerinin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi ve sektörden iletişim uzmanlarının destek verdiği eğitimlerin ardından sanat aktiviteleri düzenlendi. Gençler, EÜ Konservatuarı ile İstanbul Teknik Üniversitesinden konuk hocaların yönettiği “Geleneksel Simt Dansı ve Vücut Perküsyonu” konulu atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Konuk gençler, proje kapsamında EÜ Medya Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki EÜ Televizyonu’nda yayınlanan “Egenin İçinden” programına katılarak uluslararası deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. Programın kapsamında Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı ziyaret edecek olan gençler, ülkelerindeki yerel çalışmalar konusunda bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Konuk gençler, Selçuk’ta Şirince Köyü ve Meryemana Evi’ni de ziyaret edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir