Ege’de “Öğrenci Kulüp ve Topluluklarının Etkinlikleri”

Ege’de “Öğrenci Kulüp ve Topluluklarının Etkinlikleri”

Prof. Dr. Budak, “Bizim eğitimli gençlere ihtiyacımız var”

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi(EÜ) Eğitim Fakültesi’nin kuruluşunun 20. yılında, “Öğrenci Kulüp ve Topluluklarının Etkinlikleri” paneli, Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Soner Akşehirli, Dr. Öğr. Üyesi Fırat Sarsar, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Gürcan Temizel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinin güçlü akademik kadrosunun yanı sı  ra her türlü aktivite için uygun bir kampüsünün olduğunu belirtti. Prof. Dr. Budak, öğrencilere yönelik konuşmasında “Güzel bir kampüstesiniz. Üniversitemizde kullanılacak birden fazla materyal ve kendinizi geliştirebileceğiniz birçok alan var. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 69 adet öğrenci topluluğu bulunuyor. Bu topluluklara üye olun. Faaliyetlerinde aktif rol alın. Üniversite yaşamınızda sadece diploma almayı hedeflemeyin. Aynı zamanda ilgi duyduğunuz sportif, kültürel, sanatsal aktivitelere katılarak sosyal yaşamınızı geliştirin. Son senenizden itibaren yüksek lisans hazırlıklarına başlayın. Doktora yapın. Alacağınız kararlarda aceleci davranmayın. Üniversite yaşamında notlar, kitaplar tabi ki var ancak analitik düşünmeye çalışın, sorgulayın. Bizim eğitimli gençlere ihtiyacımız var” dedi.

1998’de kurulan Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğretmen ve psikolojik danışman adayları, ayrıca lisansüstü programlarla da eğitim uzmanları yetiştiriyor. Yedi bölüm ve bu bölümlere bağlı dokuz lisans programı bulunan fakültede çeşitli birimlerin lisans öğrencilerine ve mezunlarına yönelik Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı yürütülüyor. Ayrıca Eğitim Fakültesi bünyesinde Ege Üniversitesi’ne bağlı tüm enstitülerin doktora öğrencilerine “Öğretimde Planlama ve Değerlendirme” ile “Gelişim ve Öğrenme” dersleri veriliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir