Atatürk’ün el yazısıyla 10. Yıl Nutku yoğun ilgi görüyor

Ege Üniversitesi’nde “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” başladı

İZMİR (Ege Ajans)– Ege Üniversitesi(EÜ) tarafından düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” etkinlikleri kapsamında  “Cumhuriyet ve Atatürk Kitapları Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. EÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Sergi Salonu’nda açılışı yapılan sergiye akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 Sergi ile ilgili bilgi veren Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Ali Cemal Demir, Cumhuriyet ve Atatürk Günleri’nin her yıl düzenli olarak yapıldığını, E.Ü Kütüphanesi olarak bu etkinlikler kapsamında çeşitli faaliyetler yürütüldüğünü söyledi. Bu yıl gerçekleşen serginin amacının Atatürk’ü anmak ve Egeli öğrencilerin kütüphanede bulunan “Atatürk Kitaplığı”na yönlendirmek olduğunu vurgulayan Demir, “Sulu fotokopi yöntemi ile çoğaltılan Atatürk’ün el yazması 10. Yıl Nutku da sergimiz içerisinde yer alıyor” dedi.

Sergi, Atatürk’ün kendi yazmış olduğu kitapları ve Atatürk hakkında kaleme alınan eserleri öğrencilere tanıtmak ve gençlerin tarih kitaplarına ilgisini artırmak amacıyla hazırlandı. Sergiye katılan öğrenciler ise etkinliğin Atatürk ve Cumhuriyet tarihi hakkında farkındalık yarattığını ve sergilenen kitapları herkesin mutlaka okuması gerektiğini dile getirdiler.

12 Kasım’a kadar devam edecek olan Atatürk ve Kitap Sergisi içeriğinde; Nutuk, Atatürk’ün okuduğu kitaplar, Atatürk’ün eserlerinin olduğu kitaplar, Atatürk’ün Geometri Kitabı, Atatürk Araştırmaları Kitabı ve Falih Rıfkı Atay Çankaya kitapları yer alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir