Sevgi Çetintepe, “Tazelenme Üniversitesi bana ışık oldu”

Sezgin Aldemir -Duygu Çalık

İZMİR(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından gerçekleştirilen  “2. İleri Yaşta Kronik Hastalıklarda Nütrisyon” sempozyumu kapsamında Yüksek Hemşire Ezel Tenli ve Sevgi Çetintepe, “Tazelenme Üniversitesi Örneğiyle Sağlıklı Beslenme” konulu sunum gerçekleştirdi. Oturum başkanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi M. Akif Yalçın yaptı.

Yüksek Hemşire Ezel Tenli, “Tazelenme Üniversitesini ilk kurduğumuz sene büyük bir ilgiyle karşılaştık. 2017-2018 yılında 233 öğrenciye eğitim verildi. Şu an da sayısı 300’ün üzerinde öğrenciyle devam etmekteyiz. Öğretim kadromuz oldukça kaliteli. 80 kişilik öğretim kadromuzla öğrencilerimizin kalan hayatlarını kimseye muhtaç olmadan yaşamayı öğretmeye çalışıyoruz. Erkeklere örgü yapmayı, kadınlara ise inşaat işleri ve küçük ev işlerini yapmayı öğretiyoruz. Sağlıklı yemek pişirme sanatı alanında da öğrencilerimize eğitimler veriyor, tek başlarına acil durumlarda izlemeleri gereken yolları da gösteriyoruz. Bizim üniversitemize girebilmeniz için tek şartımız 60 yaş üstü olmanız gerekiyor. Dolu dolu 4 sene, sağlıklı ve kaliteli yaşlanma sırlarını üniversitemizde beraber deşifre ediyoruz” dedi.

         Tazelenme Üniversitenin ilk öğrencilerinden olan Emekli Sınıf Öğretmeni Sevgi Çetintepe ise üniversitedeki üçüncü dönemi olduğunu ifade ederek,  “Emekli oldum yapacak hiçbir şeyim yoktu bu okul adeta bana bir ışık oldu.  Kaliteli ve verimli zaman geçiriyor, sürekli kendi akranlarımla iletişim halinde oluyorum. Sağlıklı yemek pişirme konusunda da oldukça bilinçlendik. Artık mutfağa girdiğim zaman hiçbir şey yapmadan kullanacağım alanın hijyenini sağlıyorum. Bu vesileyle bu projede emeği geçen herkese sizlerin önünde teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tazelenme Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan’ın önderliğinde geliştirilmiş bir sosyal sorumluluk projesi.

Türkiye çapında gördüğü ilgiyle birlikte kısa sürede yaygınlaşmaya başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde eğitimlerine devam eden “Tazelenme Üniversitesi” 60 yaş ve üstü bireylere hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında sosyal, kültürel, sportif, yabancı dil gibi alanlarda kurs, eğitim ve  seminer ile farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir