Ege Üniversitesi Dergileri, bilgi birikimini bilim dünyasına taşıyor

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nin akademik birimleri tarafından çıkarılan 22 dergi yayın hayatına devam ediyor.  Ege Üniversitesi’nde değişik bilim dalları ve disiplinlerde yayımlanan bilimsel- akademik içerikli dergiler, yeni çalışmaları literatüre kazandırıyor. Türkiye’de 1997-2017 yılları arasında yayımlandığı tespit edilen toplam 2247 derginin 903’ü üniversiteler tarafından yayımlanıyor.

Ege Üniversitesi Dergileri, Egeli bilim insanları tarafından yapılan çalışmaları ve araştırmaları bilim dünyasıyla buluşturuyor. Bilim dünyasında bilginin dolaşımını sağlayan, bilginin kılcal damarları işlevini gören bilimsel- akademik dergiler;  akademik kurumlardaki bilimsel gelişimlerin, bilim dünyası tarafından bilinmesi, anlaşılması ve atıf yapılması ülkeler ve yükseköğretim kurumları için önemli bir gösterge ve bir kaynak olarak biliniyor.

EÜ bünyesindeki dergilere gerekli desteği sağlamak amacıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “2018 yılı Haziran ayında Ege Üniversitesi bünyesinde yayın hayatını sürdüren 7 dergi için; uluslararası düzeyde bilimsel başarılarının artması, uluslararası indekslerde dizinlenmesi, etki değerlerinin artması amaçlarıyla profesyonel hizmet alımı yaptık.  Ege Üniversitesi bünyesinde yayın hayatını sürdüren 22 dergi için;  tanıtım desteği,  indekslere kazandırma desteği, dergi işletim ve yönetimine yönelik teknik destek, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığımız tarafından yapılıyor. Dergilerimize destek amacıyla Ege Üniversitesi Yayınevi’nin işlevsel hale getirilmesi çalışmaları kapsamında personel ve uygun teknik donanım desteği sağladık. Merkez Kütüphane Binamız içinde 3 ofisin birleştirilmesi ile hizmet verecek olan yayınevimizin inşası devam ediyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nde;  “Ege İngiliz ve Amerikan İncelemeleri Dergisi  Interaction,  Tarih İncelemeleri Dergisi,  Sosyoloji Dergisi, Sanat Tarihi Dergisi,
Ege Alman Dili ve Edebiyatı Araştırmaları Dergisi,  Ege Coğrafya Dergisi,  Ege Tıp Dergisi,  E.Ü.Hemşirelik Fakültesi Dergisi,  Ege Eğitim Dergisi, Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi,  Ege Akademik Bakış,  E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi,  Su Ürünleri Dergisi, Ege Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi,   Yeni Düşünceler,  Tekstil ve Konfeksiyon,  Ege Stratejik Araştırmalar Dergisi,
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Dergisi,  Fen Fakültesi Dergisi,  İzmir Araştırmaları Dergisi,  EGEMİA: Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Araştırmaları Dergisi,  Ege Sosyal Bilimler Dergisi” yayım hayatını sürdürüyor.

Bu dergilerden; Tekstil ve Konfeksiyon Dergisi, Tarih İncelemeleri Dergisi, E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi, Su Ürünleri Dergisi, Web of Sicence dizininde, 11 dergi ise ULAKBİM-TR dizinde indeksleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir