Dünyanın Merkezindeki Çocuk Cerrahları!

İZMİR (Ege Ajans)- 3. Uluslararası Pediatrik Endoskopik Cerrahi Grubu-Ortadoğu Bölümü Kongresi, 36.Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi, 22. Ulusal Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Kongresi “Dünyanın Merkezindeki Çocuk Cerrahları!” başlığıyla Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde başladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı ile Uluslararası Pediatrik Endoskopik Cerrahi Grubu-IPEG Ortadoğu Bölümünün işbirliğinde düzenlenen kongrede çocuk cerrahisi uzmanları İzmir’de bir araya geldi. Kongreye EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, IPEG Başkanı Aayed Algahtani, IPEG OrtaDoğu Bölüm Başkanı Sameh Shehata, IPEG-Ortadoğu Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Yağmurlu,  Çocuk Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Orkan Ergün, Çocuk Cerrahisi Hemşireliği Derneği Başkanı Ayşe İhsanoğlu ile çok sayıda akademisyen katıldı.

Kongrenin açılış töreninde konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Türkiye’nin ilk Ulusal Çocuk Cerrahi Kongresini Ege Üniversitesinin,  1981 yılında düzenlediğini hatırlatarak ‘‘Birçok ilki dünyaya ve Türkiye’ye kazandıran fakültemiz, her geçen gün başarı ivmesini yükselterek ulusal ve uluslararası alanda gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Akademisyenlerimiz dünyanın önde gelen üniversitelerinden davet alıyorlar. Geliştirdikleri yeni teknikleri ve cerrahi uygulamaları onlarla paylaşıyorlar. Tıp biliminin temellerinin atıldığı İzmir ve güzide kurumu Ege Üniversitesi, modern tıbbın genç ve tecrübeli hekimlerini bir kez daha bir araya getiriyor. Bu kongrede olduğu gibi uluslararası ortaklı çalışmaların sürdürülmesini önemsiyoruz’’ diye konuştu.

Kongrenin yurtiçi ve yurtdışından değerli bilim insanlarını bir araya getirdiğini ifade eden EÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ata Erdener ise ‘‘Ortadoğu’dan meslektaşlarımızın da katılacağı bu yılki toplantımız olağanüstü bir buluşma olacak. Her zamanki gibi hemşire meslektaşlarımız da eşzamanlı olarak Çocuk Cerrahisi Hemşireleri Derneği’nin yıllık toplantısında bir araya gelecekler. Kongremizde; bilimsel düzeyi yüksek çalışmaların paylaşılacağı ve tartışılacağı bilimsel toplantıların yanı sıra, genç meslektaşlarımız için de zengin bir program düzenlemeyi amaçladık. Diğer yandan bu kongrede konuklarımızın güzel  İzmirimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıma fırsatı bulacağını da umuyoruz’’ şeklinde konuştu.

İzmir’de 27 Ekim 2018 tarihine kadar sürecek kongre kapsamında; kurslar, yanık travmasının yönetimi, laparoskopide “Temel ve İleri Beceriler” ve üst/alt GİS Endoskopisi ve PEG konuları irdelenirken, laparoskopi ve endoskopi kursları düzenlenecek. 36. Ulusal Çocuk Cerrahisi Kongresi ise Çocuk Cerrahisinde Minimal İnvaziv prosedürlerin ana konu olduğu konferanslar, panel tartışmaları ve sunumları içeriyor. Üst düzey tartışmaların olacağı kongrede sözlü bildiri ve panel oturumlarının yanı sıra, “En İyi Video” ve “En İyi Olgu Sunumu” ödüllerinin verileceği oturumlar yapılacak.

Özel ödül adayı sözlü bildiriler oturumunda ise Prof. Dr. İhsan Numanoğlu, Prof. Dr. Akgün Hiçsönmez ve Prof. Dr. Nebil Büyükpamukçu ödülleri hak eden sahiplerini bulacak. Kongre kapsamında ayrıca “En İyi Poster” ödülü bulunan iki poster yürüyüşü de gerçekleştirilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir