“Bisiklet yaşadığımız yere büyüteç ile bakmamızı sağlıyor”

Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel, Ege Üniversitesi’ne konuk oldu

 “Bisiklet yaşadığımız yere büyüteç ile bakmamızı sağlıyor”

Nilay Baştürk-Sinem Almış-Oğuzcan Aslan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi tarafından dördüncüsü düzenlenen  “Bisiklet Sempozyumu”na onur konuğu olarak katılan Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel, “Benim amacım değerlenmek değil, değerlendirmek. Hayata bir sıfır geriden başlayan köy çocuklarının yeni kitaplara ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.

Ege Üniversitesi(EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ve Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü kapsamında “Ege Üniversitesi 4.Bisiklet Sempozyumu” düzenlendi. Ege Üniversitesi tarafından dördüncüsü düzenlenen  “Bisiklet Sempozyumu” ile sürdürülebilir şehir yaşamına ve özgürlüğün simgesi olan bisiklete farkındalığa dikkat çekildi.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyuma Kültür ve Turizm Bakanlığı Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel, onur konuğu olarak katıldı. Hakan Yücel, bisikletinin arkasına astığı çantasındaki kitapları, okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için köyde yaşayan çocuklara götüren, bisiklet sever olarak tanınıyor.

“Köy çocuklarının bisikletli kahramanı”

Köy okullarına kitap dağıtma serüvenine 18 Şubat 2007 tarihinde başladığını söyleyen Hakan Yücel, “Benim amacım değerlenmek değil, değerlendirmek. Hayata bir sıfır geriden başlayan köy çocuklarının yeni kitaplara ulaşmasını sağlamak” dedi. Bu yolculuğa başlamasında ilham kaynağının köylere eşekle halk kütüphanesini getiren Mustafa Güzelgöz olduğunu söyleyen Hakan Yücel, “Köylere bisikletle gitme amacım, bisiklet yaşadığımız yere büyüteç ile bakmamızı sağlıyor. Ayrıca çocukların kendilerini özel hissetmesini ve farkındalıklarını arttırıyor” dedi.

Çalışmasının sadece kendisine ait olmadığını, birçok kurum ve kişi tarafından desteklendiğini söyleyen Yücel, gönüllü olarak bu çalışmayı yaptığını ve bugüne kadar köy okullarına toplamda 5020 adet kitap bağışlandığını söyledi.

Sunumun sonunda Ege Üniversitesi(EÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Bitlis İl Halk Kütüphanecisi Hakan Yücel’e “Teşekkür Plaketi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir