Ege’de Renkli Bisiklet Turu

Ahmet Görmez / Ceren Duman

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesinde “Dünya Bisiklet Günü” ve “Dünya Çevre Günü”ne dikkat çekmek adına “4. Bisiklet Sempozyumu” düzenlendi. “Bisiklet ve Şehir” ile  “Bisiklet ve Yaşam” konularının işlendiği sempozyumunun ardından kampüste bisiklet turu yapıldı.

Prof. Dr.Yusuf Vardar  MÖTBE Kültür Merkezi önünden başlayan bisiklet turuna   Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Pedalperestler, Karşıyaka Velespit, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Bisiklet Grubu, Eşpedal Derneği, Ege Üniveristesi Bisiklet Topluluğu (EBİT), İZGEM ve Ege Üniversitesi öğrencileri katıldı. Turda, İzmir Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı “Kırlangıçlar” olarak adlandırılan bisikletli trafik polisleri de yer aldı.

Carraro, Lapierre ve Whistle sponsorluğunda düzenlenen tur; MÖTBE’den başlayarak, şelale, şölen alanı, Ziraat Fakültesi, KYK Kız Öğrenci Yurdu rotasını takip ettikten sonra tekrar MÖTBE önünde son buldu. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı ve renkli sahnelerin yaşandığı bisiklet turu, büyük ilgi gördü. (AG/CD)

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir