Ege’de etkin ve güvenli kozmetiğin önemine dikkat çekildi

“6. Ege Kozmetik Günleri: Etkin ve Güvenli Kozmetik Ürün; Ama Nasıl?”

Oğuzcan Aslan-Sinem Almış

İZMİR(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Kozmetoloji Bilim Dalı tarafından Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda  “6. Ege Kozmetik Günleri: Etkin ve Güvenli Kozmetik Ürün; Ama Nasıl?” adlı etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte kozmetik ürünlerin paydaşlar tarafından sahaya sunulması sırasında karşılaşılan güncel sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji  Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer başkanlığında gerçekleşen oturuma; Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Esra Baloğlu, İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Kimya Mühendisleri Odası Ege Bölge Şube Başkanı Saadet Çağlın, Kozmetik Üretici ve Araştırmacıları Derneği (KÜAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kahriman konuşmacı olarak katıldı.

Etkinlikte konuşan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Esra Baloğlu, “Ege Kozmetik Günleri’nin tematik kurgusunun olması, her toplantının başlığının bir sonraki yıla zemin hazırlaması ve önceki toplantılarda edinilen bilgilerin, akla yeni gelen soruların cevaplandığı bir formatının olması onun diğer toplantılardan farklılaşmasını ve yoğun ilgi görmesini sağlıyor. Hem iş birliklerinin arttırılması hem de öğrencilerin kariyer planlarında bir yeri olan kozmetik endüstrisini yakından tanımalarına fırsat sunması, Ege Kozmetik Günleri’nin önemini vurgulamaktadır” diye konuştu.

“Etkin ve güvenli kozmetik ürün”

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji  Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Özgen Özer, “Kozmetik günleri temasını belirlerken her sene gündemin sıcak konuları seçiyoruz. Bu sene de “Etkin ve Güvenli Kozmetik Ürün ” temasını seçtik.Çünkü piyasaya sürülen her ürünün  etkin ve güvenli olması insan sağlığı açısından çok büyük bir önem taşımaktadır ”dedi.

İnsanların kozmetik ürünleri alırken uzmanlara danışması gerektiğini vurgulayan Prof.Dr. Özer, “Ürünlerin güvenlik değerlendirmesini mutlaka yapıyoruz. Ayrıca kozmetik ürünler için bilimsel çalışmaların artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’de Kozmetik Günleri’nin yıllardır düzenlendiği tek okulun Ege Üniversitesi  olduğunu vurguladı. Sayılkan, “İzmir, kolonya tarihi açısından çok önemli bir yere sahiptir. İzmir, kolonyanın üretildiği bir şehirdir fakat üretime ciddi kısıtlamalar getirildiği için kolonya eski değerini kaybetmiştir. Güvenlikli ürün, işimize değer katar. Bu değerin sağlanması için ise Türkiye’nin üretime başlaması gerekir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir