“Biz Büyük Bir Aileyiz”

Egeli Hemşirelerden Örnek Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Daha

 “Biz Büyük Bir Aileyiz”

Asena Karcıer

İZMİR(Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi ve Mezunlar Derneği, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında mezunlar ile ilişkilerin güçlendirilmesi, mezunların veri tabanının oluşturmasına katkı sağlanması ve mezunlarla öğrenci ilişkisinin güçlendirilmesi, staj, mentor, koçluk, burs gibi olanakların elde edilmesi amacıyla harekete geçti.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay’ın Ege Üniversitesi Mezunlarla İlişkiler Ofisi ve Mezunlar Derneği’nin daha aktif ve kapsamlı çalışması amacıyla yaptıkları toplantı üzere harekete geçen Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, 45  öğrencinin katılımı ile gönüllü ekip oluşturdu.

Bu amaç doğrultusunda; Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 45 hemşirelik öğrencisinden gönüllü ekip oluşturuldu. Oluşturulan gönüllü ekip, Ege Üniversitesi Hemşirelik Mezunları Derneği Başkanı Dr. Satı Doğan, Başkan Yardımcısı Dr. Özlem Demirel Bozkurt, Hemşirelik Fakültesi Öğretim Görevlileri Dr. Zuhal Emlek Sert, Dr. Aslı Kalkım, Dr. Nazmiye Çıray Gündüzoğlu koordinatörlüğünde 12 hafta boyunca  “Biz Büyük Bir Aileyiz” isimli sosyal sorumluluk projesini yürüttü.

Projenin hazırlık aşamasında, gönüllü öğrenciler Hemşirelik Fakültesi mezun öğrenci kayıtlarına ulaşarak, mezun datasının oluşturulması ve güncellenmesini sağladı. Mezunlar bir araya getirilerek, ortak sosyal ağ grupları ile bağlantıları sağlamlaştırıldı. Çalışmalar doğrultusunda 2 bin 700 mezuna ulaşan gönüllü ekip, “Ege Üniversitesi Hemşire Mezunları Buluşuyor” etkinliği adı altında gelenekselleştirecekleri ilk buluşmayı gerçekleştirdiler. 

Bu proje sayesinde ekip çalışmasının öneminin bir kez daha farkına varıldığını bildiren sosyal sorumluk projesi ekibi, öğrencilerin mezunlarla iletişime geçerek, bilgi birikimi ve deneyimlerinden yararlandığını söyledi.

Yaptıkları proje doğrultusunda gurur duyduklarını belirten sosyal sorumluk projesi ekibi, desteklerinden dolayı başta Rektör Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanlığına ve Ege Üniversitesi Mezunlar Derneğine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir