Ege Üniversitesi, dünyanın en iyi bin üniversitesi sıralamasında Türkiye’den en başarılı 4’üncü üniversite oldu

Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizi dünyanın ilk 500 yüz üniversitesi arasına taşımak istiyoruz”

*Dünya Üniversiteleri Sıralama Merkezi (The Center for World University Ranking – CWUR) 2018 yılının en başarılı üniversitelerini açıkladı. Toplam 8 bin üniversite incelenerek belirlenen listede ilk bin üniversite arasında Türkiye’den 14 üniversite yer alıyor. Ege Üniversitesi(EÜ), ilk bin üniversite sıralamasında 616’ncı sırada yer alarak, 2014 sıralamasına(808)  göre192 sıra yükseliş gösterdi. EÜ, sıralamada yer bulan en başarılı Türk Üniversiteler arasında ise dördüncü sırada yer buldu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi, dünyanın en iyi bin üniversitesi sıralamasında Türkiye’den en başarılı 4’üncü üniversite oldu. Sıralamada ilk bin içerisinde Ege Üniversitesi ile birlikte 14 Türk üniversitesi yer aldı.

Dünya Üniversiteleri Sıralama Merkezi’nin açıkladığı listede bu yıl dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi sıralamasında Ege Üniversitesi’nin önceki yıllar yapılan sıralamaya göre 192 sıra yükseldiğini, bu durumun gurur verici olduğunu ifade eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği üzere Türk üniversitelerinin dünya sırlamalarındaki yerlerini daha yukarıya taşımak için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Necdet Budak konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Tam bir yıldır rektörlük görevindeyim. Bu zaman zarfı içerisinde Ege Üniversitesi’nin gerçek potansiyelini ortaya çıkarmak adına ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. 2019 yılında ‘Araştırma Üniversitesi’ olmak gibi bir hedefimiz var. Uluslararası pek çok istatistik kurumunun dünya üniversiteleri sıralamalarında Ege Üniversitesi olarak yer alıyoruz. Tabi ki bu sıralamalar yeterli değil. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedef doğrultusunda üniversitemizi dünya sıralamalarında daha yukarıya taşımak için çok çalışıyoruz, çok çalışmaya devam edeceğiz.  Üniversitemizde eğitim, öğretim ve bilimsel araştırma adına huzurlu,  güvenli ve nezih bir ortam oluşturduk. Bilim üreten, araştırma geliştirme yapan model bir Ege Üniversitesi iklimi oluşturduk. Bu iklim bizleri başarıya taşıyor.  Hedefimiz üniversitemizi dünyanın ilk 500 yüz üniversitesi arasına taşımaktır. Üniversitemizin bu potansiyelinin olduğunu biliyorum” diye konuştu.

 Dünya Üniversiteleri Sıralama Merkezi (The Center for World University Ranking – CWUR) 2018 yılının en başarılı üniversitelerini açıkladı. Toplam 8 bin üniversite incelenerek belirlenen listede ilk bin üniversite arasında Türkiye’den 14 üniversite yer alıyor. 2014 yılında ise bu sayı 10 olarak belirlenmişti. Ege Üniversitesi(EÜ), ilk bin üniversite sıralamasında 616’ncı sırada yer alarak, 2014 sıralamasına(808)  göre192 sıra yükseliş gösterdi. EÜ, sıralamada yer bulan en başarılı Türk Üniversiteler arasında ise dördüncü sırada yer buldu.

CWUR, dünya üniversiteleri sıralamasını yaparken; eğitimin kalitesi, mezunların istihdam edilmesi, öğretim kadrosunun kalitesi, araştırma sayısı, araştırmaların kalitesi, etki ve referans sayısı gibi kriterleri göz önünde bulunduruyor. Kriterler özelinde yapılan sıralamalarda ise Ege Üniversitesi,  referans sayısında 363, araştırma sayısında ise 472’nci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir