Ege’de “Uluslararası Anglofon Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci (ASGRAD) Sempozyumu” başladı

Fatma Kübra Karadaş – Tülay Çolak

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi’nde(EÜ) “Anglofon Çalışmaları Lisansüstü Öğrenci (ASGRAD) Sempozyumu”  bu yıl ilk kez düzenlendi. Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve “Dönüşüm” teması ile yapılan sempozyuma;  EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eşref Abay,  La Rochelle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Waterman, yurt içinden ve yurt dışından akademisyenler ve yüksek lisans öğrencileri katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak; “Ülkemizden ve dünyanın değişik ülkelerinden birbirinden farklı bilim alanlarında Transformation (Dönüşüm/Değişim) konusunda çalışmaları olan akademisyenleri ve bu çalışmalardan yararlanacak yüksek lisans öğrencilerini ve genç akademisyenleri Üniversitemizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sempozyumumuz, alanında Türkiye’de yapılan sayılı sempozyumlardan birisi. Yurt içinden ve yurt dışından çok değerli bilim insanları bugün bizimle birlikteler. İnsanlık tarihi, değişimlerin ve dönüşümlerin tarihidir. Yaşadığımız zaman dilimi ise bu dönüşüm ve değişimin en hızlı yaşandığı bir zaman dilimi. Dünyada her şey çok hızlı değişiyor. Ulusal sınırların ortadan kalkmaya yüz tuttuğu, teknolojinin akıl almaz bir hızla değiştiği bir zaman diliminde yaşıyoruz. Beşeri bilimlerde,  insan ve toplum bilimlerinde öğretilen içerikler, içinde bulunulan kültürün yapısıyla uyumunu bozmandan, multidisipliner ve diğer kültürleri de kucaklayıcı bir anlayış ile insan ve kültüre dair yapılan araştırmalar neticesinde oluşturulmalıdır” dedi.

Sempozyumu kapsamında konuşan  La Rochelle Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. David Waterman, edebiyat, sinema ve müzik alanlarında dönüşümle ilgili analizini paylaştı.

Sempozyum hakkında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Aylin Atilla; sempozyumun karşılıklı uluslararası bir misafirlik çerçevesinde devam ettirileceğini belirtti. Doç. Dr. Atilla, “Bu sempozyum ile akademik kariyer planlaması yapan yüksek lisans öğrencilerine fayda sağlamayı ve üniversiteler arası bir dostluk oluşturmayı amaçladık. Bu sempozyumu düzenlememizde bize destek olan Rektörlüğümüze, Dekanlığımıza, arka planda çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

           İngiliz Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rezzan Kocaöner Silkü,  Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Silkü ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aylin Atilla’nın moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumda, çeşitli ülkelerden bilim insanları, değişik alanlarda “dönüşüm” konusu hakkında sunum yaptılar.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ile  Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümleri tarafından düzenlenen sempozyum kapsamında çeşitli alanlarda “dönüşüm” teması işlenerek, uluslararası düzeyde yapılan çalışmalar lisansüstü öğrencilerine anlatıldı. Güncel temalar ve edebiyat ile ilgili çalışmalar üzerine çalışmaların yapıldığı sempozyumda, ülkemizdeki ve yabancı üniversitelerden katılan öğrencilere konuşma, tartışma ve projelerini sunma imkânı tanındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir