Ege’de “Sağlıklı Yaşam Salonu”  yeni döneme hazır

 

Hazal Haksever- Zozan Deryaler- Sultan Keleş

İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi(EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan “Sağlıklı Yaşam Salonu”  yenileme çalışmalarının ardından yeni dönem açılışını gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Sağlıklı Yaşam Salonu’nu ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Timuçin Gençer; üniversite bünyesindeki spor tesisleri ve imkânlar hakkında bilgi verirken sporun faydaları ile ilgili açıklamalarda bulundular.

Ege Üniversitesi Ailesi başta olmak üzere herkese spor yapma çağrısında bulunan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemiz eğitim-öğretim, sağlık ve araştırma birimlerinin yanı sıra spor tesisleri ile de önemli bir alt yapıya sahip. Spor Bilimleri Fakültemizin güçlü bir akademik kadrosu bulunuyor. Fakültemiz, öğrencisi ve çalışanı ile üniversitemiz ailesine her türlü spor faaliyeti hizmeti veriyor. Sağlıklı Yaşam Salonu’nda fitness, plates, kültürfizik gibi çeşitli spor faaliyetleri yapılıyor.  Güzel ve nezih bir ortam sunan salonumuz, her kesime hitap ediyor. Buranın dolu olmasını istiyorum. Bütün Ege Üniversitesi çalışanlarını ve ailesini Spor Bilimleri Fakültesi’nin Sağlıklı Yaşam Salonuna üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Gençlerin spora ilgi göstermediğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Spor aynı zamanda bir sosyal faaliyet alanı. Birçok insanla tanışıyorsunuz, arkadaşlıklar ve dostluklar geliştiriyorsunuz. Eğer biz vücudumuza iyi bakmazsak ve zararlı maddeler tüketirsek, bize emanet olan bu vücuda ihanet etmiş oluyoruz. Vücuda iyi bakmak için de spor iyi bir alan” dedi.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde bulunan “Sağlıklı Yaşam Salonu”  2018-2019 eğitim öğretim yılında kayıtlarına başladı. Salonda yapılan çalışmalar, Ege Üniversitesi ailesine spor bilincini kazandırmak ve bilinçli spor yaptırmak adına örnek teşkil ediyor. Sağlıklı Yaşam Salonu, yeni döneminde; 340 metrekare fitness salonu, 3 adet 60 metrekare özel egzersiz odası ve 360 metrekare özel sentetik koşu pisti ile 500’e yakın öğrenciye ve personele haftanın beş günü 09:00 ile 21:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Ege’de “Sağlıklı Yaşam Salonu”  yeni döneme hazır” için bir yorum

  • 30 Ekim 2018 tarihinde, saat 11:11
    Permalink

    Spor salonu ile ilgili üyelerin en büyük şikayetlerinden biri salonun hafta sonu ve yaz aylarında kapalı olmasıydı. Bunun gerekçesi olarak hafta sonu ve yaz aylarında salonda görevli olarak çalışacak personelin istihdamı problemi gösterilmekteydi. Umarım bu sorun da çözülmüştür.
    Şahsen uzun süre bu salonu kullanan bir olarak, istemeyerek de olsa başka bir salonu tercih etmek zorunda kaldım.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir