EÜ Konservatuvar ’da “Halk Dansları” Tartışılacak

“Dansta Çalışma Alanları Öğrenci  Çalıştayı”

EÜ Konservatuvar ’da “Halk Dansları” Tartışılacak

Ege Üniversitesi(EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü etkinlikleri kapsamında “Dansta Çalışma Alanları” konulu bir öğrenci çalıştayı düzenlenecek. 14 Ocak Pazartesi günü başlayıp iki gün sürecek olan çalıştayda halk dansları her yönü ile ele alınacak.

Düzenleme kurulunda EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin ve Dr. Öğr. Üyesi Füsun Aşkar’ın yer aldığı çalıştayın ilk gününde; “Halk Danslarında Multidisipliner Çalışmalar, Halk Danslarında Kuramsal Çalışmalar, Gelenek İçinde Dans” gibi konular işlenecek. Etkinliğin ikinci gününde ise “Halk Danslarında Müzikal Yaklaşımlar, Halk Danslarında Geleneksel Yaklaşımlar, Halk Danslarında Güncel Yaklaşımlar” gibi konular ele alınacak.

Etkinlik boyunca oturum aralarında ve sonlarında karşılıklı tartışma etkinlikleri yapılarak merak edilen sorular yanıtlanacak.