Ege Üniversitesi’nde “Speak Break & Dyned” Projesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile hayata geçirilen “Speak Break and DynEd” Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Arife Karadağ, Proje Koordinatörü Sevilay Özkaya ve Proje Ekibinden Nazan Telli, Alime Zenger, Sevim Gezer Dündar, Nagihan Demetoğlu, Rasim Köprülüler, Bengü Baloğlu, projede görev alacak akademisyenler ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, “Projemiz ile birlikte İngilizce artık öğrenciler için korkulu bir rüya olmaktan çıkacak. Öğrencilerimiz İngilizceyi daha severek ve anlayarak öğrenecek” diyerek projede yer alan tüm ekip çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Projenin akademik boyutuyla ilgili konuşan Doç. Dr. Arife Karadağ, “Bu projeye yabancı diller başta olmak üzere on dört farklı bölümümüzle desteğimizi veriyoruz. İngilizce eğitimi alan üniversite öğrencilerimizin kendileri de bir taraftan dil öğretme konusunda deneyim kazanacaklardır. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileriyle; müfredat programıyla uyumlu hem eğlenceli hem de çocuklara yabancı dili sevdirecek, yabancı dile onları yakınlaştıracak bir program dâhilinde staj programlarına bütünleştireceklerdir” diye konuştu.

Proje hakkında detaylı bilgi veren proje koordinatörü Sevilay Özkaya, Projenin Bornova’daki pilot Anaokulu,  İlkokul, Ortaokul ve Liselerde eğitim gören öğrencilerimiz için hayat bulduğunu söyledi.  Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi işbirliği ile birlikte planlanan projenin amacı, Dyned kullanımının aktifliğini sağlamak ve beraberinde öğrencilerin İngilizceyi günlük hayatın içerisinde aktif olarak kullanmasını ve İngilizcenin öğrenilebilir; konuşulabilir bir dil olduğunu görmelerini sağlayarak yabancı dil bilgilerini geliştirmek olduğunu sözlerine ekledi.  Özellikle öğrencilerin konuşma becerilerini geliştirmek konusunda, mevcut yabancı dil uygulamalarının ve müfredatın ek uygulamalara ve aktivitelere ihtiyacı olduğu düşüncesiyle proje kapsamında öğretmen adayı üniversite öğrencilerinin tecrübe kazanmasının da hedeflendiğini belirtti.   Bornova’daki projeye dâhil olan devlet okullarındaki öğrencilerin uygun olan ders saatlerinde DynEd çalıştıkları, yabancı dili konuştukları, keyifli aktiviteler yaptıkları, oyunlar oynadıkları ve sohbet ettikleri ortamlar oluşturarak dersin dışında çocuğun merak duygusunu geliştirmeyi planlandıklarını söyledi.

Projenin yurt dışı çalışmalarını koordine eden Bornova Anadolu Lisesi öğretmeni Nazan Telli, akademisyenlere proje ile eşzamanlı olarak başlayan eTwinning platformunda yer alan DynEd Projesini tanıtarak, İtalya Milano’daki DynEd kullanan proje ortağı teknik lise ile hem lise öğrencilerinin hem de üniversite öğrencilerinin bitlikte katılabilecekleri bu proje hakkında bilgi verdi.

DynED Projesi Nedir?                   

Dyned (Dinamik Eğitim), İngilizce Dil Eğitim sistemi MEB’de kurulu sunucu bilgisayarlar üzerinden öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini sağlayan bir eğitim aracıdır.  Eğitim sürecini etkili kılmak ve mükemmelleştirmek amacı ile öğrencilerin eğitmen destekli çalışma yapmalarına olanak sağlayarak tasarlanmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir