Şampiyon Milliler Ege’yi tercih etti

İZMİR(Ege Ajans)- Türkiye ve dünyada pek çok başarıya imza atan 39 milli sporcu Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesine kaydını yaptırarak eğitime başladı. Genç sporcularla oryantasyon programında bir araya gelen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ay yıldızımızı şerefle taşıyan gençlerimizle gurur duruyoruz. Bilimsel faaliyetlerini yürüttüğü her alanda ulusal ve uluslararası anlamda yüksek marka değerine sahip üniversitemiz sporda da aynı başarıyı gösteriyor. Gençlerimize bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Atletizmden tekvandoya, futboldan yüzmeye çeşitli spor dallarında uluslararası başarılar kazanarak Türk Bayrağını dalgalandıran 39 milli sporcu üniversite eğitimleri için Ege Üniversitesi’ni tercih etti. Gençler kayıtlarının yapılmasının ardından Spor Bilimleri Fakültesinde eğitim almaya başladılar. Eğitim öğretimin ilk haftasında milli sporcuları fakültede ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hoş geldiniz” dedi.

 “SPORCULARA ÖZEL ÖNEM VERİYORUM”

Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Timuçin Gençer’in de bulunduğu etkinlikte milli sporcularla sohbet eden Rektör Budak, “Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye’nin öncü eğitim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi’ne hoş geldiniz. Eğitim yaşamınızda, sporun, bilimin yanında yabancı dil ve sanata da vakit ayırmanızı güzel dostluklar edinmenizi öneriyorum. Muhteşem bir kampüse sahibiz ve Rektör olarak sporculara özel önem veriyorum” dedi.

“BAKANLIĞIMIZDAN CİDDİ DESTETK ALDIK”

EÜ’nün sporcuların ihtiyaç duyduğu alt yapı ve spor tesislerine sahip olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübümüzü faal hale getirdik. Türkiye’deki üniversitelere örnek olacak şekilde farklı branşlarda kulübün altında faaliyet gösterilsin istedik. Spor Bakanlığımızdan da maddi anlamda ciddi bir destek aldık. Kulübümüzün basketbol takımını oluşturan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz de ilk lig maçına çıktı. 65 bin öğrencimiz, 11 bin 500 çalışanımız var istiyoruz ki Spor Bilimleri Fakültemizin, öğrencilerimizin katıldığı faaliyetlerde sporcularımızı destekleyelim. Sporcu gençlerimizin, akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza ve öğrencilerimize sporla ilgili yardımcı olmalarını ve onları spora teşvik etmelerini de istiyoruz. Ay yıldızımızı şerefle taşıyan gençlerimizle gurur duruyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılında tüm akademisyen ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Beden eğitimi ve spor bilimleri alanlarında belirlenen hedeflere ulaşma konusunda, ideal ve üst düzey bilimsel araştırmalar yürüten, mükemmelliği ilke edinen Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, pek çok başarıya imza atan sporcuların lisans eğitiminde tercih ettiği fakültelerin başında geliyor. Fakülte, atletizm sahası, jimnastik salonu, kapalı ve açık yüzme havuzu, oyun sporları eğitimi ve uygulamaları için uygun tesisler, mücadele sporları, fitness, doğa sporları, su sporları gibi tesisleri olmak üzere 64 bin 485 kapalı ve açık spor tesisinde eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir