“ISPTID Yıllık Konferansı” 4-6 Ekim’de İzmir’de

İZMİR(Ege Ajans) – Uluslararası Tütün Kaynaklı Hastalıkların Önlenmesi Derneği (ISPTID), her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Yıllık Konferansı”nı bu sene İzmir’de gerçekleştirecek. Düzenlenecek organizasyon ile hem  Türkiye hem dünya geneli açısından, tütün ürünlerine bağlı hastalıkların önlenmesi konusunda yeni yöntem ve hareket planlarının oluşturulması hedefleniyor.

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 4-6 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak olan “Uluslararası Tütün Kaynaklı Hastalıkların Önlenmesi Derneği 14. Yıllık Konferansı”na ülkemizin yanı sıra Avrupa, Amerika, Kanada, Japonya ve Afrika ülkelerinden yaklaşık 200 katılımcı bekleniyor. Dernek Başkanı Dr. Constantine Vardavas, Amerika Louisville Üniversitesi’nden Dr. David Scott, Kanada Alberta Üniversitesi’nden Dr. Barry Finegan, Japonya Fukuoka Üniversitesi’nden Dr. Hanioka Takashi, Türkiye’den ise tütüne bağlı hastalıklarla mücadele konusunda öne çıkan Dr. Elif Dağlı kongrenin önemli konuşmacıları arasında yer alacak. Konferansta ana konuşmaların yanı sıra yaklaşık 100 adet poster ve sözlü bildiri de yapılacak.

İlk kez düzenlenecek olan etkinliğin Organizasyon Komitesi Başkanlığını Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurcan Buduneli yapıyor (S.B.T.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir