İzmir’de Avrupa Caz Festivali

İzmir’de Avrupa Caz Festivali

Nazlı Ersözlü

İZMİR(Ege Ajans)- İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 25. İzmir Avrupa Caz Festivali, 3- 22 Mart 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, 3 Mart Cumartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak sergi açılışı ve Emin Fındıkoğlu 12 Konseri ile başlayacak. Ege Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra İzmir’deki diğer üniversitelerin öğrencileri fotoğraf sergilerine, atölye çalışmalarına, seminerlere ve film gösterimlerine katılarak caz kültürünü yakında tanıma fırsatı yakalayacak.

Festival, Avrupa’nın ve Türkiye’nin caz sanatçılarını bir araya getirecek. Festival’de İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya, Polonya, Slovakya, Romanya ve İsviçre’den gelen caz sanatçıları, caz severlerle buluşacak,  Avrupa cazını gençlere sunacak.

Etkinliğin en önemli yanı eğitim ağırlıklı olması. Konser vermek için gelen sanatçılar atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarıyla genç sanatçılara birikimlerini aktaracak. Atölye çalışmalarına katılan başarılı gençlere burs imkânı sağlanacak.  Festival ile ilgili tüm detaylar www.iksev.org  adresinde bulunuyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir