Devlet bursuyla yurt dışında yüksek lisans ve doktora yapmak ister misin?

Ülken için… Hayallerin için…

Nursima Balı – Özkan Tamar – Doğukan Tezcan

İZMİR (Ege Ajans)– Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde, Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından   “YLYS Devlet Bursuyla Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora” bilgilendirme programı düzenlendi. Programa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kuzu, Öğretmen Havva GörkemAltunbaş,  akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Yurt dışına lisansüstü öğrenim görmek üzere gönderilecek öğrencileri seçme ve yerleştirme(YLYS) ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. Dünyanın en iyi üniversitelerinde tam burslu olarak yüksek lisans ve doktora yapma fırsatı sunuyor. Bu program ile nice değerli bilim insanları yetişti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bu çalışma müthiş bir kaynak. Türk gençliği için çok önemli. Küçük bir hesap yapacak olursak yarım milyara yakın bir para bu projeye veriliyor. Bu kaynağı siz öğrencilerin değerlendirmesini istiyorum. Ben sizin yerinizde olsam derslerin yanı sıra kendime hedef koyarım. Hedefim ise dördüncü sınıfın son dönemine geldiğinde iyi bir özgeçmiş hazırlamak olur. Not ortalamamı olabildiğince yüksek tutmaya çalışırım ve yabancı dilimin yeterli seviyede olmasını sağlarım. Böylece temmuz ayı başvurularına hazır halde olurum” dedi.

YLYS BURSUNUN AVANTAJLARI

Etkinlikte konuşan Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kuzu ise programın amacını, nasıl ortaya çıktığını ve sağlayacağı kolaylıkları anlattı.

Havva Görkem Altunbaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her öğrencinin, diğer birçok burs programının aksine, bu programdan yararlanmasının mümkün olduğunu belirtti. Bu burs programı sayesinde öğrencilerin ulaştıkları imkanlarla kendilerini geliştirebileceklerini ve bunun uzun vadede ülkenin gelişmesine yararlı birer çalışan olmalarına olanak sağlayacağını dile getirdi.

Altunbaş, “Milli Eğitim Bakanlığı verilen bursla öğrencilerin eğitime dair tüm maddi ihtiyaçlarını karşılıyor. Böylece öğrencilerin maddi olarak hiçbir sıkıntı çekmemelerinin önüne geçiliyor ve öğrencilerin daha rahat bir ortamda eğitime odaklanmalarına yardımcı oluyor” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir