Ege’de, “Hava Kirleticilerin Reaktörler ile Biyolojik Olarak Ayrıştırılması” Semineri

Ahsen Demircioğlu

İZMİR(Ege Ajans)– Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi(ÇEVMER) tarafından “Hava Kirleticilerin Reaktörler ile Biyolojik Olarak Ayrıştırılması” konulu seminer gerçekleştirildi. ÇEVMER Seminer Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar, Fen Fakültesi Kimya Bölümü Organik Kimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jale Yanık, University of Coruna Öğretim Üyesi Prof.Dr. Christian Kennes, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Kennes, biyodegredasyon sürecinde atık gazlardan  anaerobik bakteri yoluyla etanol elde edilebildiği ile ilgili bilgiler aktardı. Prof. Kennes üniversitelerinde yaptıkları araştırmalar için,  “Üniversitemizde yaptığımız çalışmalarda etanol dışında başka alkol çeşitleri de elde ettik. Buna ek olarak organik asitler  ve biopolimerler  ürettik” dedi. Prof. Kennes yaptıkları çalışmaların daha iyi anlaşabilmesi için bakterilerin metabolizmalarını ve biyolojik özelliklerini de katılımcılarla paylaştı.