Bayramı nostaljisini akademiye taşıdı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Ramazan Bayramlarının önemli bir geleneği olan şeker ikramını akademiye taşıdı.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi önünde ve dersliklerde öğrencilere şeker dağıtan Dekan Prof. Dr. Takımcı öğrencilerle sohbet edip bayramlaştı. Prof. Dr. Takımcı daha sonra düzenlenen törende akademik ve idari personelle bayramlaştı.

Prof. Dr. Takımcı, “Eskiden köylerde dışarıdan gelen misafirleri ağırlamak için köy odaları vardı. Orada bayram sabahlarında kimsesizlere yemek verilir,  çocuklar odalarda toplanırdı. Büyüklerimiz çocuklarla bayramlaşır orada şeker dağıtırdı. Çocukluğumuzda benim babam da köy odasında köyün çocuklarını toplar şeker dağıtır, harçlık verirdi. Ben de bu eski bayram geleneğini kendi fakültemde devam ettirmek istedim. O güzel geleneği yâd ederek öğrencilerimle anılarımı paylaştım.  Bugün dağıttığım bu şekerle amacım küçük bir bayram hediyesi vermekti. Öğrencilerim iftardan sonra da bunu tadıp bayramın kucaklayıcı birleştirici anlamını hissetsinler istiyorum. Herkesin şimdiden Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde fakülte personeli, bayramla ilgili iyi dileklerini birbirleriyle paylaştılar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir