Ege’de “Sağlık ve İletişim Sempozyumu” başladı

Mert Akın-Selim Akmut

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Konferans Salonu’nda “Sağlık ve İletişim Sempozyumu” gerçekleştirildi. Sempozyuma  Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Faruk Yücel, Uluslararası Türkbilim Dergisi Koordinatörü Emekli Öğretim Üyesi  Yrd. Doç. Dr. Suavi Tuncay, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Uluslararası Türkbilim Dergisi ve Adli Bilimciler Derneği tarafından ortaklaşa yapılan sempozyum, Ege Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü son sınıf öğrencisi Selim Kaya’nın çello resitali ile başladı.

Sempozyumun açılışında konuşan Uluslararası Türkbilim Dergisi Koordinatörü Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Suavi Tuncay, programın içeriği ile ilgili bilgiler aktardı.

Sempozyumun amacını ve önemi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Faruk Yücel, “Sempozyumda, sadece sağlık ve iletişimle alanındaki uzmanlar ve bilim insanları  konuşmayacak. Aynı zamanda bu etkinliğimiz disiplinlerarası  bir etkinlik. Programda, gazeteciler, askerler, hukukçular, biyologlar ve öğretmenler, sağlık ve iletişimle ilgili değerlendirmeler yapacaklar” dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Hancı,  ölüm konusu üzerinde ünlü düşünürlerin sözleri ile sempozyuma damgasını vurdu. Sunumunda filozof, şair, yazar ve doktorların sözlerine yer veren Prof. Dr. Hancı, ölümün gelişimini, ölüm sonrası bedenin yaşadığı değişimi anlattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir