7. Genç Beyinler Yeni Fikirler Projeleri Ödül Töreni

Nazlı Ersözlü-Yasin Yıldırım-Sezgin Aldemir

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla düzenlenen “Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi Ödül Töreni” Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Ege Bölgesi 7. Genç Beyinler Yeni Fikirler Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümleri Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Sergisi Ödül Törenine;

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dikenelli, Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi BaşkanıFikret Kavzak ve İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı Murat Çelik, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

“Gelecek gençlerimizin”

Tören öncesi konuşan Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay,  etkinliğe birçok üniversitenin katılım gösterdiğini belirterek “Böyle bilimsel bir platform oluşması ve bunun Ege Üniversitesi’nde gerçekleşmesi beni hem çok mutlu etti hem de çok gururlandırdı. Emeği geçen herkese ve özelliklede gençlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizi pırıl pırıl bir gelecek bekliyor çünkü gelecek sizin gibi gençlerimizin” dedi.

Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dikenelli, “Gurur duyduğumuz bir etkinliğin daha sonuna geldik. Böyle bir etkinliğin içinde bulunmaktan gurur duyuyorum. 7. düzenlediğimiz bu etkinliğin bugün ulaştığı bu nokta gerçekten heyecan verici. Nice  senelerde buluşmayı diliyorum” diye konuştu.

“Büyük bir aile olduk”

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi Başkanı Fikret Kavzak, “Başladığımızda sayımız çok azdı şimdi sizinde gördüğünüz gibi büyük bir aile olduk ve bu sene toplamda 250 proje sunuldu. Seneye stadyumda buluşmak istiyoruz çünkü spor salonlarına sığmamaya başladık. Bu hepimizin başarısıdır” dedi.

Dünyadaki kalkınma hızlarına bakıldığında girişimcilerin öncü bir rol oynadığını söyleyen İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Birim Başkanı Murat Çelik ise  “ İzmir’de sanayi eğitim olanaklarıyla önemli bir potansiyele sahiptir. Bizde kurum olarak daima girişimci öğrencilerimizin yanındayız. Çok sayıda kuruluşu bir araya getiren bu etkinliği yapılmasında öncülük yapan herkese teşekkür ediyor ve kutluyorum. Son olarak öğrencilerimize daima kurum olarak yanlarında olduğumuzu belirmek istiyorum çünkü gelecek onların girişimciliğiyle şekillenecek” diye konuştu.

Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi’nde gün boyu öğrenciler, yenilikçi projelerini sergilediler, projeleriyle yarıştılar, akademik bilgi ile sektör bir araya gelme fırsatı buldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir