Egeli hemşireler kep attı

Menduha Meryem Ceylan-Mehmet Onur Eren

İZMİR(Ege Ajans) –Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 58. Dönem Mezuniyet Töreni, Ege Üniversitesi Büyük Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 490 genç hemşirenin mezuniyet sevincini yaşadığı törene, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, “Böylesine anlamlı bir günde burada bulunuyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Ege Üniversitesi olarak tıp dünyasına 490 hemşire daha kazandırmış olmak bizleri gururlandırıyor. Teknolojik gelişmeleri takip eden, çağa ayak uyduran akademisyenlere sahip bir üniversiteyiz. Öğrencilerimiz de bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyor” dedi. Hemşireliğin çok kutsal bir meslek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Turhan, “Biliyorum ki öğrencilerimiz mesleklerinin ciddiyetinin farkında olarak çalışacak, hasta ve hasta yakınlarına bu bilinçle yaklaşacaklar” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar törende yaptığı konuşmada, “Burada birbirinden değerli 490 öğrencimizin mezuniyet töreni için bir aradayız. Değerli meslektaşlarım, üniversitemize geldiğiniz günden beri hem hemşirelik anlamında hem de sosyal yaşam anlamında büyük gelişmeler gösterdiniz. Büyük başarılara imza attınız. Bundan sonraki yaşantınızda da yolunuzu sadece akıl ve bilimin ışığında aydınlansın. Dürüst, çalışkan bireyler olacağınıza inanıyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Mezun öğrenciler adına konuşan Hemşirelik Fakültesi dönem birincisi Resmiye Cengiz, “5 yıl önce çıktığımız yolu bugün burada sonlandırıyoruz, mezun oluyoruz. Öğretim hayatımız boyunca yaptığımız uygulamalarla değişime açık, mesleğini severek yapan bireyler haline geldik. Bu zorlu eğitim sürecimizde bizlere desteğini hiç esirgemeyen hocalarımıza, ailelerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Tüm arkadaşlarına mesleklerinde başarılar dileyen Cengiz, konuşmasının sonunda Dekan Vekili  Prof. Dr. Fisun Şenuzun Aykar ile birlikte mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

Konuşmaların ardından diplomaları verilen öğrenciler, ‘Hemşirelik Yemini’ ederek meslek hayatlarına ilk adımlarını attılar. Öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ve aileleriyle beraber fotoğraf çektirmesiyle birlikte tören sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir