Bilim sporla buluşuyor

EÜ Gençlik ve Spor Kulübü Geleceğin Sporcularını Yetiştiriyor

Bilim sporla buluşuyor

Mehmet Onur Eren

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Gençlik ve Spor Kulübünün alt yapısını oluşturacak olan spor okulları, Spor Bilimleri Fakültesinin işbirliği ile faaliyetlerine devam ediyor. Bilimin ışığında, 6-14 yaş grubu sporcuların gelişimini destekleyen Ege Üniversitesi (EÜ) Gençlik ve Spor Kulübü, faaliyetlerini Ege Üniversitesi Spor Tesislerinde gerçekleştiriyor.

Genç sporcuların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini yakından takip ederek profesyonel sporculuğa adaptasyonlarını kolaylaştırmayı amaçlayan eğitimler; basketbol, voleybol, tenis, temel hareket eğitimi, yüzme, futbol ve pilates branşlarında veriliyor.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Müdürü Halil Öztürk; Eğitimleri kendi bünyemizde olan tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Eğitimler, Spor Bilimleri Fakültesinden hocalarımız koordinasyonunda veriyoruz. Biz 6-14 yaş grubu olarak faaliyetlerimize başladık ve diğer yaş gruplarından da kayıtlar almaya, dersler vermeye devam ediyoruz. Şu an aktif olarak ‘Yetişkin Pilates’ kursumuz, Ege Üniversitesi Spor Salonu Jimnastik Salonunda Salı ve Perşembe günleri 17.30-18.30 saatleri arasında devam ediyor. Voleybol branşı kursumuz, Ege Üniversitesi Küçük Spor Salonunda Salı, Çarşamba  ve Perşembe günleri 09.00-10.15 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Temel Hareket Eğitimi kursumuz ise Ege Üniversitesi 20 Mayıs Spor Tesislerinde Salı ve Perşembe günleri 17.30-18.30 saatleri arasında yapılıyor. Basketbol kursumuz Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00-11.15 saatleri arasında Ege Üniversitesi Spor Salonunda devam ediyor.  Futbol, Tenis, Yüzme için de kayıtlarımızı alıyoruz, belli bir sayı yakaladıktan sonra o branşları da açıp eğitimlere devam edeceğiz” diye aktardı.

“Başarılı sporcular yetiştirmek istiyoruz”

Altyapılardan başarılı sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Öztürk, “Hedefimiz takımlarımızdaki sporcu sayılarını artırıp zamanla yerel liglerde müsabakalara katılmak. Ayrıca başarılı sporcular yetiştirmek. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın isteği doğrultusunda Ege Üniversitesi öğrencilerinin bu takımlarda yer alıp spor yapmalarını istiyoruz. İlerleyen zamanlarda üst seviyede her branştan takımlarımızı yerel liglerde müsabakalara sokup başarı yakalamayı hedeflemekteyiz. Yani altyapıdan sporcu yetiştirip yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Spor Okullarına talebin gün geçtikçe arttığını söyleyen Halil Öztürk, “Ege Üniversitesi öğrencisi ya da mezunu olan antrenör arkadaşlarımız burada hem çalışıp tecrübe ediniyorlar hem de kendilerine maddi destek sağlıyorlar. Mart ayında başladık. Talep gün geçtikçe artıyor. İlerleyen zamanlarda çok başarılı olacağımıza ve başarılı sporcular yetiştireceğimize inanıyorum. Rektörümüz çok büyük destek veriyor. Tesislerimiz mükemmel seviyede. Herkes elinden geldiği kadar bir yerden tutmaya çalışıyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi’nin şampiyon sporcular çıkardığını belirten Halil Öztürk, “Jimnastik Takımımız dünya şampiyonu oldu. Bu bizim için mutluluk verici bir şey. Zamanla daha fazla şampiyonlar çıkaracağız. Her branşta yarışmacı takımlar çıkarmak ve üniversitemiz bünyesinde büyük turnuvalar, müsabakalar organize etmek istiyoruz. 27 yıl basketbol hakemliği ve 13 yıl İzmir Basketbol İl temsilciliğini yaptım. Ben de tecrübelerimi, zamanla kazanmış olduğum birikimlerimi gençlere aktarmak, onlara kendimden bir şeyler katmak istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir