TÜBİTAK Ödüllerine EÜ damgası

TÜBİTAK Ödüllerine EÜ damgası

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına damga vurdu.

TÜBİTAK İzmir Bölge Sergisinde, sağlık kategorisinde birincilik ve ücüncülük ödüllerini elde eden üniversiteliler başarılarını; Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Prof. Dr. Sibel Göksel, Tıp Fakültesi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Tansu Yamazhan, proje danışmanları Doç. Dr. Vedat Evren ve Araş. Gör. Onur Uygun ile birlikte kutladı.

Yarışmada birincilik ödülünü EÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Çağıl Kalender, ‘‘Alzheimer Tedavisinde Modifiye Myricetin İlacı’’ adlı projesiyle  kazanırken EÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Mustafa Karataş ve Feyza Sakın ise ‘‘ Organ Naklinde Organın Vücut Dışındaki Yaşam Süresinin Arttırılması’’ başlıklı projeleri ile üçüncülük ödülünün sahibi oldular.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanlığında düzenlenen kahvaltıda öğrencileri kutlayan Rektör Prof. Dr. Budak, ‘‘ Ege Üniversitesi’nin başarı geleneğinin sizlerle devam ettiğini görmekten dolayı gurur duyuyoruz. Bu başarılarınızın ilerleyen dönemde yeni projeler geliştirmenizde motivasyon kaynağı olmasını diliyorum.  Bilim üreten ve bilgiyi ürüne dönüştürebilen bir nesil olacağınıza yönelik inancım tam. Bu tür atılımların ülkemiz ekonomisine ve insanımıza büyük katkılar sunacağını düşünüyorum. Bu nedenle başarınızı tekrar kutluyorum’’ şeklinde konuştu.

Çağıl Kaleder’in ‘‘Alzheimer Tedavisinde Modifiye Myricetin İlacı’’ Projesi Eylül ayında İstanbul’da Teknofest kapsamında düzenlenecek olan TÜBİTAK Lisans Öğrencileri Proje Yarışması Ulusal Sergisine katılarak burada da yarışma şansı kazandı.

Projesi konusunda bilgi veren Kalender şöyle konuştu: ‘‘ Henüz bir tedavisi olmayan Alzheimer hastalığı için projemizde tasarladığımız ilaç formasyonu ile etkili bir tedavi sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışmalarımız halen devam ediyor, tasarladığımız ilacın etken maddesinin Alzheimer hastalığı tedavisindeki farklı fonksiyonlarını keşfediyoruz.’’

Mustafa Karataş ise organ naklinde organın vücut dışındaki yaşam süresinin artırılması için akıllı polimer teknolojisi geliştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek  “Geliştireceğimiz akıllı polimerler  sayesinde organ nakillerinde transfer problemlerine dayalı organ kaybının önüne geçmeyi ve nakil başarısını artırmayı planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir