Egeli Bilim Çınarı Prof. Dr. Arman Çağdaş son yolculuğuna uğurlandı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı kurucularından emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Arman Çağdaş, hayata gözlerini yumdu. Prof. Dr. Çağdaş, son yolculuğuna uzun yıllar görev yaptığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden uğurlandı.

EÜ Tıp Fakültesi’nin duayen hocalarından Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’nın kurucusu, nitelikli bilim insanı Prof. Dr. Arman Çağdaş için Muhiddin Erel Amfisi’nde tören düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu törende; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, idari ve akademik çalışanlar, öğrenciler ve Prof. Dr. Çağdaş’ın ailesi ve sevenleri yer aldı. Tören esnasında öğrenciler, Prof. Dr. Çağdaş’ın naaşı başında saygı nöbeti tuttu.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin bilim çınarlarından Prof. Dr. Arman Çağdaş hocamızı son yolculuğuna uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bilim dünyasına ve Ege Üniversitesi’ne yüzlerce fidan yetiştiren, ayrıca nitelikli eserler bırakan değerli hocamız; üniversitemize pek çok hizmetlerde bulunmuş,   Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı’nın kurulmasına öncülük etmiştir. Hocamıza Allah’tan rahmet, Ege Üniversitesi ailesine, bilim dünyasına, Prof. Dr. Çağdaş’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.

EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, törende Prof. Dr. Çağdaş’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirirken, ailesine, yakınlarına ve tüm bilim camiasına başsağlığı dileklerini iletti. Prof. Dr. Gürgün, “64 yıllık ulu bir çınara benzettiğimiz fakültemizde bugün bir yaprak daha döküldü. Üniversitemize ve fakültemize bir çok ilkleri yaşatmış pek çok başarıyı tattırmış öğrenciler yetiştirip hocaların hocası olmuştur. Hocamız sadece hekimlikte değil sanat ve sporla da ilgilenmiş  bu anlamda da herkese örnek olmuştur” diye konuştu.

Törende Prof. Dr. Arman Çağdaş’ın bilim dünyasına kazandırdığı ilkleri ve  zgeçmişini katılımcılara okuyan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tahir Gürler, “Değerli hocamız, anabilim dalımızın kurucusu Prof. Dr. Arman Çağdaş’ı son yolculuğuna uğurluyoruz. Değerli hocamızın eserlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Hocamız, bilim insanı olmasının yanında sporcu kimliğine sahip, öncü bir isimdi. Bilim dünyasına, camiamıza, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum” diye konuştu.

EÜ Tıp Fakültesinde düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Arman Çağdaş’ın naaşı, Alsancak Hocazade Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Işıkkent Aile Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir