Ege Üniversitesi’nden Genç Araştırmacılara Burs Müjdesi 

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi, “Araştırma Üniversitesi” olma hedefi doğrultusunda çalışmalarına var gücüyle devam ediyor. Gerçekleştirdiği projeler ile başarılarına başarı katan Ege Üniversitesi, bir başka çalışmasıyla daha öğrencinin yanında olduğunu kanıtladı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversiteli genç araştırmacılara burs verileceğini açıkladı. Prof. Dr. Budak, “Genç araştırmacılarımızı teşvik etmek için almış olduğumuz senato kararıyla; BAP komisyonu tarafından belirlenen bilimsel araştırma proje türlerinde hazırlanan projelerde burslu olarak görevlendirilecek tezli yüksek lisans  öğrencilerine  2050 TL,  doktora öğrencilerine 2750 TL, doktora sonrası araştırmacılarımıza ise 3500 TL destek verilmesi kararlaştırıldı. Yine senatomuzda alınan başka bir kararla öğretim elemanlarımızın sözlü bildiri sunmak üzere yurtdışında katılacakları kongre,  sempozyum ve konferanslara ise toplam 5000 TL’ye kadar destek verilecek” diye konuştu.

Araştırma üniversitesi olma yolunda özverili çalışmalarda bulunduklarını belirten Rektör Budak, “Üniversitemizin ülkemizde ve dünyada hak ettiği konuma ulaşacağına inanıyor, araştırmacılarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir