Ege Üniversitesi “3. Hematolojik Genetik Sempozyumu” yoğun katılımla düzenlendi

Genetik alanındaki son gelişmeler değerlendirildi

 Şebnem Subaşı-Buse Uçurum-Ahsen Demircioğlu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve  Tıbbi Biyoloji Anabil Dalı ile  Çocuk Genetik Hastalıkları ve  Çocuk Hematoloji Bilim Dalı işbirliğinde gerçekleştirilen “3. Hematolojik Genetik Sempozyumu” başladı. Sempozyumun açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Hematoloji ve genetik uzmanlarının bir araya gelerek yeni gelişmeleri hastaların faydasına sunmayı amaçladıkları ‘3. Hematolojik Genetik Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Muhiddin Erel Amfisi’nde düzenlenen sempozyumun açılışına Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel,  Pediatrik Genetik Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferda Özkınay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’nin gururu olan üniversitemizde böyle bir sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Hematoloji ve genetik uzmanlarının bir araya gelerek, genetik alanında dünyadaki gelişmeleri birlikte değerlendirmeleri, genç araştırıcıların da bu gelişmeleri takip etmesi çok önemli bir konu. Kalıtsal kan hastalıkları son zamanlarda ülkemizde giderek arttığını biliyoruz. Bu tür hastalıkların tanılarının daha kolay olmasından dolayı istatistiksel anlamda daha fazla ortaya çıktığını gözlemliyoruz. Bu tarz çalışmalarda üniversitenin yöneticisi olarak her zaman yanınızda olduğumu bilmenizi istiyorum, sempozyumun verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Ferda Özkınay ise  “Bu sempozyumda bizler, hızla gelişen genetik bilimi ve genetik teknolojinin, hematolojik hastalıklardaki yeri ve uygulamaları konusunda bilgi paylaşımını sağlayacak platform oluşturmayı ve bu alanda çalışan meslektaşlarımızı bir araya getirerek, yeni projeler üretmelerine, genetik gelişmelerin klinikte uygulamaya aktarılmasına katkıda bulunmayı amaçladık” dedi.

Sempozyum öncesi düzenlenen iki kursa toplam 40 uzmanın katıldığını ve kurslardan olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Prof. Dr. Özkınay; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Genetik Anabilim Dalı, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı ve Çocuk Genetik Hastalıkları Anabilim Dalı’nın 46 yıllık bir birikimle, kurulduklarından beri uyum ve işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir