EÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Akademik Dil Redaksiyon Birimi, tüm üniversitelerin akademisyenlerine hizmet veriyor

Ege’den tüm üniversitelere akademik çeviri desteği

 İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde kısa bir süre önce kurulan  “Akademik Dil Redaksiyon Birimi”  Ege Üniversitesi akademisyenlerinin yanı sıra diğer üniversitelerin akademisyenlerine de hizmet vermeye başladı.

 Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde kurulan Akademik Dil Redaksiyon Birimi,  tüm üniversitelerde görev yapan akademisyenlerin İngilizce olarak kaleme aldıkları makale, bildiri ve bunun gibi diğer bilimsel çalışmaları dilbilgisi, anlatım, yazım ve noktalama yönlerinden denetlenmesi ve gerekli düzeltilerin yapılması amacıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Uygulama ile öğretim elemanlarının yurt içinde olduğu kadar uluslararası platformlarda da nitelikli metinlerle yayın yapmasına ve bu sayede üniversitenin genel akademik başarısının artmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Birimde ilgili yabancı dile ileri düzeyde hâkim olan ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda çalışan öğretim elemanları görev yapıyor.

Fakülte, enstitü ve yüksekokullarında görev yapan öğretim elemanlarının İngilizce olarak kaleme aldıkları metinlerin düzelti çalışmaları elektronik ortamda gerçekleştiriliyor. Word formatında dosyalar üzerinde yapılacak olan çalışmada düzelti pencereleri kullanılarak, yazarın yapılan düzeltileri görmesi de sağlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir