Ege’de “ Nobel Ödülleri ve Bilimde Merak” konferansı

Prof. Dr. Kansu, “Aklın yolu bindir”

Ahsen Demircioğlu-Buse Uçurum-Şebnem Subaşı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen  “3. Hematolojik Genetik Sempozyumu” kapsamında “ Nobel Ödülleri ve Bilimde Merak”  konulu konferans düzenlendi. Konferansı, Hacettepe  Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Emin Kansu verdi.

Geçmişten günümüze Nobel Ödülü alan bilim insanlarının özelliklerinden bahseden Prof. Dr. Kansu,  bunların  sorgulama, bilimsel merak, biyolojiyi ve süreci anlama, bir konuya odaklanma, azim, tutku ve takım çalışması olduğunu söyledi. Y ve Z Kuşağının yetiştirilmesinde ebeveynlerin rolünün önemli  olduğunu ifade eden  Prof. Dr. Kansu,  “Durup Dururken icat çıkarma şimdi!”, “Eski köye yeni adet getirme lütfen!”, “Babana gidip sorma, bak meşgul!” gibi söylemlerin çocukların merak duygusuna ket vurduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Kansu, “Aklın yolu birdir sözü doğru değildir. Aklın yolu bindir” dedi. Konferansın sonunda Prof. Dr. Ergül Tunçbilek,  Prof. Dr. Kansu’ya “Teşekkür Belgesi” verdi.