Doç. Dr. Treske, “Medya ve görsel sanatlar arasında karmaşık bir ilişki var”

 “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu”

Doç. Dr. Treske, “Medya ve görsel sanatlar arasında karmaşık bir ilişki var”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Gelenekselden Dijitale Uluslararası Medya Araştırmaları Sempozyumu” kapsamında “Açılış Paneli” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde;  Chemnitz Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Josef Schmied “Yıllar Boyunca Söylemin Yolculuğu” ve Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Andreas Treske  “Medya ve Görsel Sanatlar” konuları üzerine sunum yaptı.

Doç. Dr. Andreas Treske,  medya ve sanat arasındaki ilişkiyi vurgulayarak, “Medya ve görsel sanatlar arasında çok karmaşık bir ilişki vardır. Biz medya ve sanat arasındaki ilişkiyi sanatsal olarak anlıyoruz. Bunu film, televizyon, radyo gibi alanlarla alakalı olarak düşünülebiliriz. Sanat formları medya ve sanatla birleşiyor. Örneğin ressam, uzun çaba ve zaman harcayarak, bir resim sergisi ortaya çıkartır. Genellikle bu bir aktarım süreci olarak düşünülür. Birçok insan da bu şekilde ifade eder. Biz yapılan görsel akışlarını izleriz ve onun hakkında yazarız. Görsel sanat aynı zamanda tarih, sosyoloji vb. birçok dalında alanıdır. Böylece teknik bilgi ve becerileri aktarıyoruz. Ayrıca tüm bu uygulama dediğimiz faaliyetlerin sanatsal bir yanı da var. Bu da içerisinde bulunduğumuz dünyanın  kendisidir” dedi.

Prof. Dr. Josef Schmied  ise  beşeri bilimlerde dijital yaklaşımların dil değişimi, ulusal söylemler, normlar ve hata algıları bağlamında  bilgi verdi.

Sempozyum sonunda Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Dilek Takımcı tarafından konuşmacılara plaket verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir